Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:18 | 20/06/2017

Τετρασέλιδη ανακοίνωση κυκλοφόρησε το ΚΚΕ για τους αστυνομικούς. 

Στο κείμενο μεταξύ άλλων υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της κρίσης τόνιζε ότι η επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, στα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία, δεν θα άφηνε στο απυρόβλητο τους αστυνομικούς. Τους καλεί να οργανώσουν τη δική τους αντίσταση, για τα δίκαια αιτήματά τους, μέσα από τις συνδικαλιστικές τους ενώσεις. Να συμπορευτούν με το λαό και να εναντιωθούν σε κάθε προσπάθεια καταστολής και συκοφάντησής του.

Σε άλλο σημείο, αναφέρεται: «Το ΚΚΕ δεν ταυτίζει την πλειονότητα των αστυνομικών με τον κατασταλτικό μηχανισμό που υπηρετούν. Υποστηρίζουμε ότι έχεις κάθε δικαίωμα να συμμετέχεις ενεργά στις ενώσεις, να αγωνίζεσαι για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά σου, να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματά σου.

Στηρίζουμε να αναπτυχθούν αγώνες μαζί με το λαό, ενάντια στις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει εσένα αλλά και τους εργαζόμενους, τη γυναίκα, τον αυτοαπασχολούμενο, τον φτωχό αγρότη. Το συμφέρον, για την διεκδίκηση λύσης των προβλημάτων σου, είναι στο πλάι του λαού που αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και την αποκάλυψη των συνεπειών από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπερασπιστείς τα δικαιώματά σου και παράλληλα να μην βάζεις εμπόδια στο δικαίωμα που έχει ο λαός να αγωνίζεται.

Κανένας αστυνομικός δεν πρέπει να σηκώσει γκλομπ ή να ρίξει δακρυγόνα και άλλα χημικά στον αγωνιζόμενο λαό, που δεν είναι άλλος από τους συγγενείς τους φίλους, τους γείτονές του, τους συμπολίτες του».

Επίσης, το ΚΚΕ επισημαίνει: «Απομόνωσε τους ναζιστές της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και κάθε νοσταλγό του Χίτλερ, της χούντας και του φασισμού στο χώρο σου. Δεν πρέπει να έχουν καμιά θέση στις ενώσεις σου. Αυτοί πρέπει να συναντούν την ομόθυμη καταδίκη των αστυνομικών και να αποβάλλονται από κάθε εκδήλωση και διαμαρτυρία.

Οι ναζιστές - εγκληματίες της ΧΑ είναι ψεύτες και υποκριτές, όταν εμφανίζονται δήθεν ως υποστηρικτές των αιτημάτων σου και πατριώτες. Είναι ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο και στόχο έχουν να στρέφουν την Αστυνομία με μίσος και καταστολή ενάντια στο λαό. Είναι αυτοί που εξακολουθούν και υποστηρίζουν τη δικτατορία του 1967. Από την άλλη, υποστηρίζουν σταθερά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τη συμμετοχή της Ελλάδας σε πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς. Καταδίκασε κάθε φωνή, που υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί πρέπει να στρέφονται κατά του λαού, που αγωνίζεται για το δίκιο του».

Καταλήγοντας αναφέρεται στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο που οξύνεται επικίνδυνα, επισημαίνοντας: «Κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, για τον έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων και των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων. Με πρόσκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το ΝΑΤΟ έχει εγκατασταθεί, μόνιμα, στο Αιγαίο και η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή αλωνίζει στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Η περιοχή των Βαλκανίων που είναι σε αναβρασμό, υπήρξε ανέκαθεν πεδίο σφοδρών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα και δεν ξεχνάμε ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ χάραξαν με αίμα τα σύνορα με το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Κάθε διαδικασία αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια, θα την πληρώσουν ακριβά οι λαοί. Το ΚΚΕ αναφέρει τα αιτήματα για: 

▶ Nα επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

▶ Αποδέσμευση της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

▶ Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

▶ Nα κλείσει τώρα, η βάση της Σούδας και οι άλλες ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα».

▶ Να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, που οδηγούν ολόκληρους λαούς στη φτώχεια και την προσφυγιά. 

Παρακάτω επισυνάπτεται σε μορφή PDF.

 

Πηγή:902.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis