Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:36 | 17/05/2022

Το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «στο πρόσφατο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) θα περίμενε κανείς να ακούσει -από το προεδρείο της- σκέψεις, ιδέες, προβληματισμό γύρω από τις διεκδικήσεις, τα προβλήματα, τις αγωνίες του απλού προσωπικού του Λιμενικού Σώματος. Πάνω απ' όλα, το τί έκανε ή τί σκοπεύει να κάνει μια ομοσπονδία -η οποία θέλει να λέει ότι αντιπροσωπεύει τους λιμενικούς- για τη λύση των προβλημάτων τους, που ολοένα και φουντώνουν από την πολιτική της κυβέρνησης, την ακρίβεια και τον πόλεμο.

   Αντί αυτών, στο συνέδριο όπου παρέστη και μίλησε το ΚΚΕ μετά από σχετική πρόσκληση, συνέβη το εξής πρωτοφανές για Συνέδριο συνδικαλιστικής οργάνωσης: Ο πρόεδρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας δευτερολογώντας απάντησε σε όσα είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης εα και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, στο χαιρετισμό του προς τους συνέδρους!».

   «Αποτελεί πρωτοφανές γεγονός ο οικοδεσπότης να απαντάει στον φιλοξενούμενο, τη στιγμή μάλιστα που ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο χαιρετισμό του εξέφρασε τη στήριξη για τα προβλήματα που έχουν οι λιμενικοί, καθώς και τις προσπάθειες του ΚΚΕ για την ανάδειξη κι επίλυσή τους. Μάλιστα τόνισε τη σταθερή και διαχρονική στήριξη του κόμματος στα συνδικαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και ειδικότερα του Λιμενικού Σώματος.

   Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ στη συγκεκριμένη απαράδεκτη παρέμβασή του έφτασε στο σημείο να δηλώνει ότι η κυβερνητική επιδίωξη της ΝΔ με νομοθετική ρύθμιση να καταργήσει Ενώσεις Προσωπικού και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ), αποτελεί έμπνευση και επιδίωξη της ηγεσίας της ΠΟΕΠΛΣ, που προέβη μάλιστα και στις σχετικές παραινέσεις προς την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, αντί να ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν τους λιμενικούς και τις οικογένειές τους, αξιοποιεί τη θέση του για την απαγόρευση με νόμο συνδικαλιστικών φορέων που έχουν ιδρύσει κι έχουν επιλέξει να εκπροσωπούνται συνάδελφοί του σε όλη την Ελλάδα» επισημαίνει η ανακοίνωση και καταλήγει:

   «Οι λιμενικοί πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να μην επιτρέψουν τέτοια φαινόμενα.

   Επαναλαμβάνουμε: Τα σωματεία και οι Ενώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία, στο Λιμενικό, ιδρύονται και λειτουργούν όπως καθορίζει ο νόμος 1264. Δηλαδή 21 ιδρυτικά μέλη ιδρύουν πρωτοβάθμιο σωματείο, και δύο πρωτοβάθμια ιδρύουν Ομοσπονδία. Όποιος δηλώνει ενάντια σε αυτό το δικαίωμα και παλεύει για να διαλυθεί η ΠΟΛ ,πρέπει να βρει αντίθετο τον απλό κόσμο, γιατί ο συνδικαλισμός κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες».

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis