Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:33 | 19/12/2014

 

«Καταφέραμε να εξοπλίσουμε την Ελληνική Αστυνομία με το πλέον σύγχρονο τεχνολογικά σύστημα επικοινωνίας, χωρίς να επιβαρύνουμε το ελληνικό δημόσιο και τον έλληνα φορολογούμενο ούτε με ένα ευρώ». Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην απόκτηση του νέου τηλεπικοινωνιακού συστήματος τύπου TETRA, για την κάλυψη των επικοινωνιακών της αναγκών της ΕΛ.ΑΣ.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου η απόκτηση του συγκεκριμένου συστήματος επετεύχθη μετά από ενέργειες του κ. Βασίλη Κικίλια και αποτελεί εξ ολοκλήρου προϊόν δωρεάς, προς το Ελληνικό Δημόσιο, εκτιμωμένης αξίας 25 εκατ. ευρώ και σημειώνεται, ότι η δωρεά συνοδεύεται και με την παροχή συντήρησης και υποστήριξης του συστήματος εκτιμώμενης αξίας 2,2 εκατ. Ευρώ, για ένα χρόνο.
 
Σε πρώτη φάση, όπως αναφέρεται, το νέο τηλεπικοινωνιακό σύστημα τύπου TETRA θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας στην Αττική και σε δεύτερη φάση σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
 
Ο κ. Κικίλιας τόνισε σε δήλωσή του ότι «η ανάληψη των καθηκόντων μου, ως υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, συνέπεσε με τη λήξη της 10ετούς σύμβασης με το σύστημα ΤΕΤRΑ, που χρησιμοποιούσε η Ελληνική Αστυνομία, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Να σημειώσω ότι το κόστος συντήρησης του συστήματος, που ήταν σε λειτουργία και που μας ζητείτο η ανανέωση της σύμβασής του για τα επόμενα 10 χρόνια, ανέρχονταν στο ύψος των 80 εκατομμυρίων ευρώ».
 
Και πρόσθεσε: «Αναζητήσαμε την πιο ενδεδειγμένη λύση και σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο. Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι με τις κατάλληλες ενέργειες, με επιμονή και υπομονή μπορούμε να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις σε όλα τα προβλήματα».
 
tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis