Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 05/08/2019

Με την διάταξη που φέρνουμε στο πολυνομοσχέδιο καταργούμε την δυνατότητα "εργαλειοποίησης" του ασύλου στο οποίο σήμερα καταφεύγουν άτομα που έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις έξω από τα πανεπιστήμια για να αποφύγουν την σύλληψη, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Μορφωτικών της Βουλής.

Η ίδια είπε ακόμα πως καταργείται η Νομική Σχολή Πάτρας η οποία ιδρύθηκε λίγο πριν τις εκλογές από την προηγούμενη κυβέρνηση.
[custom:google-ads]
"Το υπουργείο Παιδείας εισηγείται -με το παρόν νομοσχέδιο- δέκα διατάξεις, περίοπτη θέση εκ των οποίων έχει η διάταξη περί ενίσχυσης των ακαδημαϊκών ελευθεριών στα πανεπιστήμια. Πρόθεσή μας να επαναφέρουμε την κοινή λογική και να καταργήσουμε τις στρεβλώσεις".

Η υπουργός αναφέρθηκε σε πράξεις που πλήττουν την δημόσια περιουσία και ως παράδειγμα έφερε το εξής: υπάρχουν και πράξεις εκτός πανεπιστημιακών χώρων από άτομα που συνέχεια καταφεύγουν εντός για να αποφύγουν την σύλληψη. "Και ρωτώ, αυτούς θέλουμε αν προστατεύσουμε; Πράξεις εκτός που πάνε εντός και εργαλειοποιούν το άσυλο με αυτόν τον τρόπο;".

Πηγή: capital.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis