Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 18/02/2021

Δείτε το έγγραφο που εστάλη σήμερα από την Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Θέμα: «Κενά ασφαλείας στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με αφορμή υπηρεσιακές εντολές που αφορούν τη χρέωση-αποχρέωση των πομποδεκτών κατά την έναρξη και λήξη της υπηρεσίας, αναδεικνύει με το επισυναπτόμενο έγγραφό της το μείζον ζήτημα της διασφάλισης της αξιοπιστίας των ενδοεπικοινωνιών του αστυνομικού προσωπικού κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας και τονίζει ότι το διαχρονικό αυτό πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Αντιθέτως, δημιουργείται η εντύπωση ότι ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε άλλη αστυνομική υπηρεσία, εκτός ΓΑΔ Θεσσαλονίκης, επέδρασε αρνητικά στην ΓΑΔΘ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους υπηρετούντες σε αυτήν συναδέλφους μας. Το κυριότερο, δε, είναι ότι με την εν λόγω διαταγή, δεν κατοχυρώνεται η ασφάλεια των επικοινωνιών αφού τα συστήματα είναι παμπάλαια, ενώ η αντικατάσταση και ο εκσυγχρονισμός τους εξακολουθούν να είναι το ζητούμενο.

Επειδή η διαιώνιση της αρνητικής αυτής κατάστασης ενέχει και κινδύνους σωματικής ασφάλειας, πέραν της υπονόμευσης του αξιόμαχου των αστυνομικών υπηρεσιών, σας καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη αυτές τις καταγγελίες και να μας ενημερώσετε για το χρονικό ορίζοντα των διαδικασιών επίλυσης του τεθέντος προβλήματος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 (Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Συνημμένα αρχεία: thessaloniki_19.pdf

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis