Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:46 | 10/06/2018

Το κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org

Το δικαστήριο που δικάζεται η Πόλα Ρούπα για την επίθεση εναντίον της ΤτΕ και το γραφείο του ΔΝΤ (στις 10-4-2014) πλησιάζει στο τέλος του.

Ο εισαγγελέας  στις 8 Ιουνίου έκανε την πρότασή του. Πρότεινε την καταδίκη της Πόλας Ρούπα για την διεύθυνση και την ηθική αυτουργία  στην επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς και σε όλες τις πράξεις που υπάρχουν στο κατηγορητήριο (προμήθεια, κατοχή, κατασκευή, χρήση εκρηκτικών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες).  Όπως είπε ο ίδιος:  ‘‘η Ρούπα ήταν ο ηθικός αυτουργός και για την συμμετοχή του Νίκου Μαζιώτη ως συναυτουργού στην επίθεση’’.

Να σημειώσουμε ότι αυτό το διάστημα δικάζεται  σε 2ο βαθμό ο Μαζιώτης για την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα  εναντίον της Ττ Ε και του γραφείου του ΔΝΤ. Συνεπώς  ο εισαγγελέας ‘‘αποφάνθηκε’’ μόνος του ότι ο Νίκος Μαζιώτης ήταν φυσικός αυτουργός στην επίθεση. Στην επιχειρηματολογία του για την κατηγορία της διεύθυνσης χρησιμοποίησε υποθέσεις  που δεν έχουν εκδικαστεί καν. Πραγματοποιήθηκαν μετά την συγκεκριμένη επίθεση και δεν αφορούν  την συγκεκριμένη δίκη, π.χ. απόπειρα απόδρασης  με ελικόπτερο, την απαλλοτρίωση της τράπεζας  Πειραιώς στο Νοσοκομείο  Σωτηρία και την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα.

Πρόκειται για σημαντικές ‘‘καινοτομίες’’ στα δικαστικά χρονικά.  Δεν έλαβε καθόλου υπ’ όψιν την διαδικασία και τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας σχετικά με το γεγονός του αποκλεισμού της περιοχής και της εκκένωσης των κτιρίων οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία παρά τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και επέρριψε την ευθύνη στον Επαναστατικό Αγώνα. Δεν έλαβε υπ’ όψιν καθόλου τα γεγονός ότι οι φύλακες –security – των κτιρίων που κατέθεσαν στο δικαστήριο δήλωσαν ότι ο Επαναστατικός Αγώνας δεν ήθελε τον τραυματισμό τους.  

Ο εισαγγελέας στην πρότασή του σε μια παραληρηματική πολιτική επίθεση δήλωσε ότι η Ρούπα μισεί την κοινωνία. Αυτή την ύστατη προσβολή που δεν έχει εκστομίσει δικαστής ούτε κανένας άλλος εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα, η συντρόφισσα την απέκρουσε* άμεσα λέγοντας ότι οι κρατικοί φορείς, η κυβέρνηση και οι θεσμοί όπως τη ΕΚΤ, και το ΔΝΤ μισούν την κοινωνία και όσοι την θέλουνε υποταγμένη και παραιτημένη, όλοι όσοι δεν θέλουν η κοινωνία να αντιστέκεται  (* Όλη η δήλωσή της καθώς και η εισαγγελική πρόταση υπάρχει στο ηχητικό που θα αναρτηθεί άμεσα).

Τόσο η πρόταση του εισαγγελέα όσο και η ποινή που θα επιβληθεί είναι η εκδίκηση του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών για το γεγονός ότι η συντρόφισσα επέλεξε μετά την σύλληψη του Ν. Μαζιώτη να μην παραδοθεί και να συνεχίσει τον αγώνα, είναι εκδίκηση για το γεγονός ότι συνέχισε να δρα στα πλαίσια του Επαναστατικού Αγώνα και μετά την σύλληψή της  συνεχίσει να υπερασπίζεται την δράση της οργάνωσης και τις πολιτικές της επιλογές.

Το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο γι’ αυτή την εκδίκηση διαμορφωνόταν από το κράτος, την κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε πολύ πριν από την σύλληψή της και αυτό το πλαίσιο είναι που νομιμοποιεί και την πρόταση του εισαγγελέα.  Η πρόταση αυτή έχει σαφή κατεύθυνση την καταδίκη της συντρόφισσας στην ποινή των ισοβίων.

Στην επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 27 Ιουνίου η Πόλα Ρούπα θα αποκρούσει συνολικά την πρόταση του εισαγγελέα.

 Αλληλέγγυοι /αλληλέγγυες στον Επαναστατικό Αγώνα

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis