Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 29/04/2015

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, ενώπιον του οποίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο πρώην υπουργός και οι συγκατηγορούμενοι του για τις "χρυσές μίζες" από εξοπλιστικά προγράμματα, έχει καλέσει ως μάρτυρες τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησής του.

Μετά από θετική εισήγηση και των εισαγγελέων της έδρας κλητεύθηκαν οι Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς κρίθηκε ότι ως μέλη του ΚΥΣΕΑ την εποχή που ελήφθησαν αποφάσεις για συγκεκριμένα εξοπλιστικά, μπορούν να προσφέρουν με τη μαρτυρία τους στο δικαστήριο.

Το αίτημα για κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ είχε κατ’ επανάληψη προβληθεί από την υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου σε όλη τη διάρκεια της πρωτοβάθμιας δίκης του αλλά απορρίπτονταν συνεχώς. Το σκεπτικό των δικαστών ήταν ότι αντικείμενο της δίκης είναι οι  μίζες  που κατηγορείται ότι έλαβε ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ  για συγκεκριμένες συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και όχι η διαδικασία των επίμαχων  συμβάσεων που επικυρώθηκαν από το τότε ΚΥΣΕΑ.

Μάλιστα ο βασικός κατηγορούμενος στη δίκη, Άκης Τσοχατζόπουλος, είχε αποχωρήσει προσωρινά από το πρώτο δικαστήριο μετά από απόρριψη του αιτήματος του καταγγέλλοντας πως οι δικαστές δεν αναζητούν την ουσία της υπόθεσης αλλά ασχολούνται με ...παράπλευρες υποθέσεις που δεν οδηγούν στην αλήθεια.

Το δικαστήριο του δεύτερου βαθμού πάντως που έκανε δεκτό το αίτημα έχει καλέσει  ως μάρτυρες και τους στρατιωτικούς, τότε επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων,  απόστρατους πλέον , Τζογάνη, Μαραγκιουδάκη και Ιωαννίδη.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis