Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:33 | 06/04/2015

Ένας φυλακισμένος που έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού αποφάσισε να υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Έτσι, η Michelle-Lael Norsworthy, γεννημένη ως Jeffrey, αποφάσισε στα 51 της μετά από 17 χρόνια φυλάκισης σε σωφρονιστικό κατάστημα της Καλιφόρνια, να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται τα έξοδα της επέμβασης θα καλυφθούν από το κράτος, αφού οι δικαστές έκριναν πως το κράτος οφείλει να πραγματοποιήσει αυτή την επιθυμία του φυλακισμένου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων του.

 

 

Σε μια 38σέλιδη αναφορά ο δικαστής αναφέρει πως η Norsworthy, έχει παρουσιάσει μια λεπτομερή θέση, που εξηγεί, ποιες ήταν οι αιτίες που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, μάλιστα επικαλείται μια γενετική δυσμορφία που την εμπόδισε να έχει μια φυσιολογική ζωή, αφού ήταν παγιδευμένη στο σώμα ενός άνδρα, ενώ πάντα αισθανόταν γυναίκα. 

 

 

 

Αυτή η δυσμορφία οφείλεται για μια σειρά ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα να θεωρείται απαραίτητη η επέμβαση που πιθανότατα να αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Η εγχείρηση θα είναι η πρώτη που έχει πραγματοποιηθεί από τρόφιμο φυλακής και θα κοστίσει μια μικρή περιουσία, περίπου 67.000 λίρες.

(Πηγή: Mirror)

news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis