Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:26 | 30/11/2019

Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό για εμπρησμό εκ προθέσεως από κοινού από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καταδικάσθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας πρώην αστυνομικός, ένας συνταξιούχος αστυνομικός και άλλο ένα άτομο, όλοι από το Κερατσίνι Αττικής. Ωστόσο, κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά τις αρχικές ποινές.

Οι τρεις, παρά την άρνησή τους, κρίθηκαν ένοχοι ότι τη νύχτα στις 26 Ιανουαρίου του 2012 πήγαν στον Κότρωνα της Λακωνικής Μάνης και έβαλαν φωτιά στα αυτοκίνητα οικογένειας που διατηρεί επιχείρηση εμπορίας κρεάτων.

Πρωτόδικα, από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, είχε επιβληθεί σε κάθε έναν ποινή καθείρξεως 6,5 ετών και περιοριστικοί όροι.

Στους δύο πρώην αστυνομικούς αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και η ποινή τους μειώθηκε σε 4 χρόνια και 4 μήνες φυλάκισης με αναστολή για μια 5ετία. Στον έναν ορίσθηκε και ο όρος της παρακολούθησής του από επιμελητή κοινωνικής αρωγής και εμφάνισής του μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του. Στον τρίτο κατηγορούμενο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.
 
Με κηροζίνη

Οι τρεις κατηγορούμενοι τον Ιανουάριο του 2012 είχαν ξεκινήσει βράδυ από την Αθήνα, με ένα κόκκινο Seat Ibiza, το οποίο ανήκε στην πεθερά ενός εκ των κατηγορουμένων. Επί της εθνικής οδού Κορίνθου – Τρίπολης σταμάτησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αγόρασαν ένα πλαστικό δοχείο με 6 λίτρα κηροζίνης. Έφτασαν στον Κότρωνα Λακωνίας και κάμερα ασφαλείας γειτονικού καταστήματος έχει καταγράψει να περνούν από το σημείο περίπου στις 2.00 τα ξημερώματα για να ελέγξουν και να επιστρέφουν λίγο αργότερα.

Έριξαν κηροζίνη στα καπό και στο χώρο της μηχανής των δύο οχημάτων της οικογένειας, έβαλαν φωτιά και απομακρύνθηκαν τρέχοντας. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν τρεις εκρήξεις. Τους τρεις κατηγορουμένους συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης στις 3.50, λίγο έξω από τη Σπάρτη.
 
Και στο σπίτι

Τα δύο αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα μπροστά από το σπίτι της οικογένειας. Το ένα κάηκε ολοσχερώς, το δε δεύτερο έπαθε ζημιές. Η φωτιά είχε επεκταθεί και προς το σπίτι, καίγοντας την πέργκολα και ξύλα στο εξωτερικό του, ενώ άρπαξαν φωτιά και κάποια ρούχα που ήταν απλωμένα.

Η πλευρά της πολιτικής αγωγής τόνισε πως, αν δεν είχε φτάσει έγκαιρα η Πυροσβεστική, θα είχε καεί το σπίτι και μπορεί να κινδύνευαν τα μέλη της οικογένειας.

Τα θύματα που διατηρούν την επιχείρηση ισχυρίσθηκαν πως οι κατηγορούμενοι πήραν εντολή για την πράξη τους από Αθηναίο επιχειρηματία με τον οποίο είχαν σημαντικές οικονομικές διαφορές.

Ωστόσο, οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί ότι είχαν σχέση με τον εμπρησμό.

Της Βίκυς Βετουλάκη

tharrosnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis