Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 21/10/2020

Προς: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

(μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων)

Κοιν.: α. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμοδίου για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Ελευθέριο Οικονόμου

β. Γενική Γραμματεά Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου

γ. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Καραμαλάκη Μιχαήλ

δ. Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο Λαγουδάκη Κωνσταντίνο

ε. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχο Μαρτζάκλη Απόστολο

στ. Διευθυντή Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχο Μιχαλόπουλο Γεώργιο

ζ. Υπηρεσίες Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας

η. Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών

θ. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Αχαϊας

ι. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

(μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και αλληλογραφίας PoL)

Θέμα: Καταγγελία – Μεταγωγή επείγοντος περιστατικού πέντε (5) ημερών…

Κύριε Υπουργέ, 

Αναμένοντας την νομοθετική διευθέτηση της απεμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας από το μέγα πάρεργο των μεταγωγών κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας προς νοσηλευτικά ιδρύματα και τις δικαστικές αίθουσες και την πλήρη ανάθεση τους στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φύλαξης, για την οποία έχει δεσμευτεί πρόσφατα και επανειλημμένα η πολιτική και φυσική ηγεσία της Υπηρεσίας μας, επανερχόμαστε με άλλη μια καταγγελία κατασπατάλησης Αστυνομικών δυνάμεων που έλαβε χώρα εχθές 19 Οκτωβρίου 2020. 

Σε συνέχεια των δημόσιων καταγγελιών μας και των καταγγελιών μας ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών για το φαινόμενο, μάλιστα εν μέσω της εκδήλωσης του δεύτερου κύματος έξαρσης της πανδημίας του covid -19, να υπάρχει αύξηση των δήθεν ¨έκτακτων μεταγωγών¨ προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα για επουσιώδεις λόγους που μπορούν να προληφθούν ή να εξεταστούν σε τακτικά πρωινά ιατρεία, όπως μώλωπες, καταπόσεις μπαταριών και ξυραφιών, αλλά σύμφωνα και με τις δημόσιες καταγγελίες της Ένωσης μας, μετά από ενημέρωση που είχαμε από στελέχη της φυλακής, περιστατικών κατάποσης οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών, επανερχόμαστε με... επείγον περιστατικό πέντε (5) ημερών.

Συγκεκριμένα αλλοδαπός κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας μεταφέρθηκε από Αστυνομικούς με την διαδικασία της έκτακτης και επείγουσας διακομιδής - μεταγωγής χθές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών μετά από πλήξη προ 5 ημερών, όπως ο ίδιος δήλωσε στον ιατρό! Βέβαια ο ιατρός που τον εξέτασε τον παρέπεμψε στα τακτικά ιατρεία αφού το περιστατικό κάθε άλλο παρά επείγον και έκτακτο ήταν, όπως νωρίτερα είχαν κρίνει οι αρμόδιοι υπάλληλοι της φυλακής. 

Κύριε Υπουργέ,

Αυτές οι παράλογες διαδικασίες πρέπει άμεσα να σταματήσουν και να ελεγχθούν οι υπαίτιοι υπάλληλοι. Αυτές οι παράλογες διαδικασίες έχουν ως αποτελέσματα την μεγιστοποίηση του ενδεχομένου μεταφοράς του κορωνοϊού covid – 19 εντός του Καταστήματος Κράτησης της Πάτρας, αυξάνουν τους κινδύνους απόδρασης των κρατουμένων και διαλύουν το σύστημα Αστυνόμευσης ολόκληρης της Αχαΐας.

                               ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis