Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 06/05/2021

Ανακοίνωση Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΚΑΙ «A LA CARTE» ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΛΟΓΩ COVID-19

ΠΡΟΣ:
    κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
    κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    κ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ
    κ. ΑΡΧΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ.

Κε Υπουργέ,

Α. Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., ως θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών του, Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών προερχομένων εξ αυτών, παρακολουθεί με ανησυχία από την έναρξη της πανδημίας τη δραστηριοποίηση του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με την παροχή των αναγκαίων μέσων προστασίας στο προσωπικό, συμβάλλοντας έμπρακτα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του κυρίως με μέσα για την προστασία των συναδέλφων μας .

Όπως καταγράφηκε, με την έκδοση όλως προσφάτων διαταγών του Προϊστάμενου Επιτελείου, από τη μία καλούμαστε για άμεση υποχρεωτική  χρήση των διαγνωστικών test υπερασπιζόμενοι την ατομική και συλλογική υγεία, επισείοντας παράλληλα   τις πειθαρχικές συνέπειες μη συμμόρφωσης και από την άλλη, σήμερα, διατάσσονται τα περί αναστολής, μέχρι την 10-5-2021 και εφαρμογής τόσο του μέτρου αυτού αλλά και των πειθαρχικών συνεπειών του, η ατομική και συλλογική υγεία μπήκε για λίγες μέρες στο ψυγείο σε μια «alakart»  αντίληψη σχετικά με την υγεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Προφανώς και η αναστολή των πειθαρχικών συνεπειών δεν αποτελεί υπαναχώρηση της Ηγεσίας αλλά αυτονόητη αναγκαστική ενέργεια.

Πρόκειται, προφανώς, για μια πρωτόγνωρη και απρόσμενα άμεση κινητοποίηση του Αρχηγείου που έλαβε πράγματι χώρα, αλλά μόνο όμως προς την κατεύθυνση αναζήτησης και καταλογισμού ευθυνών σε βάρος του χαμηλόβαθμού ένστολου προσωπικού, για τη μη συμμόρφωση με τις προβλέψεις της υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26390/21 κ.υ.α. «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασία»  (ΦΕΚ 1686 Β/24-4-2021), ήτοι για πειθαρχικές κυρώσεις, την απαγόρευση εργασίας, αλλά και τη μείωση αποδοχών.

 Όμως, σε καμία περίπτωση βέβαια δεν προέκυψε ανάγκη αναζήτησης ή ακόμη και καταλογισμού ευθυνών για τον ομολογουμένως ανεπαρκή εφοδιασμό των Υπηρεσιών και του προσωπικού με τα αναγκαία διαγνωστικά τεστ αλλά και στο άμεσο παρελθόν με τα μέσα προστασίας των αστυνομικών έναντι της πανδημίας .

Η όποια ανεπάρκεια  καλύφθηκε πολλές φορές από τους συνδικαλιστικούς φορείς και τις εκάστοτε δωρεές.

Η όποια καθυστέρηση ή ανεπάρκεια προγραμματισμού άμεσου εμβολιασμού των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας αποτέλεσε αντικείμενο αναζήτησης ή ακόμη και καταλογισμού ευθυνών;

Τώρα όμως, που δεν υπάρχουν τα αναγκαία μέσα διαγνωστικών ελέγχων, ανεστάλη η λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων.

Τώρα δεν είναι αναγκαίος ο διαγνωστικός έλεγχος;

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., για μία ακόμη φορά οδηγείται εκ των πράγματων να  καταγγείλει τις περιπτώσεις αδράνειας, αδιαφορίας ή ακόμη και κακοδιοίκησης.

Η αδιαφορία αυτή της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, για τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες του προσωπικού είναι χαρακτηριστική και άξια δημόσιας καταγγελίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis