Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:57 | 08/02/2018
Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή της διάθεσης  εποχούμενων περιπολιών σε στατικές φυλάξεις στόχων εξέφρασε την έντονη αντίθεση της. Άποψή μας είναι πως οι αστυνομικοί πρέπει να παρέχουν προστασία στους πολίτες και όχι σε άψυχα κτήρια. Έτσι, κατόπιν στοχευμένων και συνεχών επαφών με την τοπική ηγεσία της Γ.Α.Δ.Θ. το τελευταίο διάστημα, φέραμε θετικά αποτελέσματα στη Θεσσαλονίκη, καταφέραμε δηλαδή την κατάργηση στατικών φυλάξεων κτηρίων που για αρκετό διάστημα στερούσαν αστυνομικές δυνάμεις από τους δρόμους.
 
Κατανοώντας τα τεκμηριωμένα επιχειρήματά μας, η Γ.Α.Δ.Θ. προς τιμήν της ανταποκρίθηκε σύντομα στα αιτήματά μας και έδωσε εντολή να απεμπλακούν πολλές στατικές αστυνομικές φυλάξεις, οι οποίες ωστόσο δε σημαίνουν πως θα φέρουν και εκπτώσεις στην ασφάλεια των στόχων της πόλης, τουναντίον μάλιστα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η κατάργηση σταθερών φυλάξεων στόχων εβραϊκού ενδιαφέροντος (σχολείο, νεκροταφείο, μνημείο) εντός πόλης, από τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας. Επίσης, οι Ο.Π.Κ.Ε. οι οποίες κάθε βράδυ 7 ημέρες την εβδομάδα καθηλώνονταν σε σκοπιά στο τούρκικο προξενείο και οι οποίες πλέον δεν θα διατίθενται από Δευτέρα έως Πέμπτη στην συγκεκριμένη φύλαξη και με απώτερο στόχο μας την πλήρη αποχώρησή τους από το σημείο.
 
Η Ένωσή μας δεν θα πάψει να εργάζεται και να πιέζει προς κάθε σωστή κατεύθυνση, ώστε να κοπούν οι στατικές φυλάξεις στόχων από περιπολικά οχήματα, με μοναδικό μέλημα την μετάβαση σε ένα πιο σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης, ώστε οι συνάδελφοι να απολαμβάνουν μιας ασφαλούς και ήρεμης υπηρεσιακής καθημερινότητας, στη διάθεση του Έλληνα πολίτη.
 
Για το Δ.Σ
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis