Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:34 | 17/08/2016
Τη δυνατότητα να αφαιρούν πινακίδες από τα παρανόμως παρκαρισμένα οχήματα θα έχουν πλέον οι δημοτικοί αστυνομικοί του δήμου Θεσσαλονίκης. 
 
Το μέτρο, σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα δημόσιας τάξης Λευτέρη Κιοσέογλου, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο και στο στόχαστρο θα μπουν κυρίως τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα. 
 
Όπως εξήγησε ο κ. Κιοσέογλου, αν και από την αρχή υπήρχε αυτή η δυνατότητα από τη δημοτική αστυνομία, δεν είχε ενεργοποιηθεί καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός των τα ατόμων που απασχολούνται στην υπηρεσία. «Όταν προχωράς σε αφαίρεση πινακίδων πρέπει να είναι ανοιχτή η υπηρεσία επί 24 ώρες. Παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς είμαστε μόνο 67 άτομα από 180 που θα έπρεπε, θα δώσουμε και αυτή τη δυνατότητα στη δημοτική αστυνομία», ανέφερε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν σημαντικά αποτελέσματα.  
 
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα και οι κοινοί τροχονομικοί έλεγχοι από άντρες της Τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας στις οδούς Αγίου Δημητρίου και  Δωδεκανήσου. «Συνεργαζόμαστε με την Τροχαία και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σε αυτές τις οδούς και ήδη έχουμε κάποια αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Κιοσέογλου. 
 
Επιστολή Μπουτάρη σε ΥΠΕΣ για επιπλέον προσωπικό
 
Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης απέστειλε επιστολή πριν από δύο μήνες στο υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας να εξαιρεθεί από το πάγωμα των προσλήψεων η δημοτική αστυνομία. Όπως εξηγεί ο δήμαρχος, η δημοτική αστυνομία είναι ανταποδοτική υπηρεσία καθώς οι μισθοί των υπαλλήλων προέρχονται από τις εισπράξεις των κλήσεων. Επίσης, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο, ζητείται από το υπουργείο, κατά το δεύτερο κύμα κινητικότητας, να ενταχθούν στην συγκεκριμένη υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί από άλλους δήμους που δεν προχώρησαν στη σύσταση δημοτικής αστυνομίας. 
 
Καθημερινά, πάντως, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης περιπολούν 18 δημοτικοί αστυνομικοί,  οι 12 τις πρωινές ώρες και οι άλλοι 6 στην απογευματινή βάρδια.
 
 
voria.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis