Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:00 | 22/03/2022

Δείτε το σχετικό έγγραφο που εστάλη από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς την Πολιτική και Φυσικη Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.:

Προς: 1)Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

           κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

           2)Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.: 1)Α.Ε.Α./Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης – Τμήμα Μεταφορικών Μέσων

           2)Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

Θέμα: «Καθαρισμός υπηρεσιακών οχημάτων. Ομοιομορφία αυτών»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Η έκδοση διαταγής από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μόνο ως θετική θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, εφόσον κινείται στο πνεύμα της ομοιομορφίας των υπηρεσιακών οχημάτων και στην έξωθεν καλή μαρτυρία του Σώματος, προς αποφυγή δυσμενών σχολίων αναφορικά με την εικόνα και την λειτουργικότητα αυτών.

Ωστόσο, στον τομέα της καθαριότητας αλλά και των παρεμβάσεων σε υφιστάμενες μικροφθορές όλοι γνωρίζουμε την υπηρεσιακή ανεπάρκεια που πολλές φορές φθάνει και στα όρια της αδιαφορίας πως αντικαθίσταται ως ένα βαθμό από το ενδιαφέρον και το ζήλο τόσο των συναδέλφων μας όσο και των οικείων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων ανά την επικράτεια, που με δική τους πρωτοβουλία έρχονται να θεραπεύσουν τα κακώς κείμενα και να διαφυλάξουν το γόητρο της υπηρεσίας.

Ειδικότερα, για τον καθαρισμό των υπηρεσιακών οχημάτων σύμφωνα και με το επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, θα πρέπει να υπάρξει άμεσα διαγωνισμός εάν όχι δημόσιος τουλάχιστον συνοπτικός ή με την μορφή του κατεπείγοντος, με κατά τόπους προσφορές και έρευνα αγοράς από τις οικείες Διευθύνσεις Αστυνομίας, ώστε να παύσει η " επαιτεία" προς γνωστούς και φίλους της ΕΛ.ΑΣ. κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει και να είναι σε ισχύ με παρούσα μάλιστα την πανδημία " Covid-19".

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Για όλους τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε για την άμεση και από κοινού θεσμική σας παρέμβαση, με γνώμονα την επίλυση του προβλήματος και την οριστική εξάλειψη των φαινομένων αυτών που δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα στους συναδέλφους μας και την αυστηρή τήρηση των διατάξεων του Π.Δ. 45/2008 περί υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, διότι εδώ δεν πρέπει να ισχύσει η ρήση του λαού και η θυμοσοφία " Απέξω κούκλα και από μέσα πανούκλα".

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Συνημμένα αρχεία: serres_18.pdf

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis