Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:14 | 21/06/2022

«Η Ελλάδα προασπίζεται το κράτος δικαίου και προστατεύει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών της, συνιστώντας πυλώνα δημοκρατίας και σταθερότητας για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το έργο των εθνικών αρχών και, ιδιαίτερα, της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί υπόδειγμα για τις αστυνομικές αρχές των μεσογειακών κρατών, ιδίως σε σχέση με την καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος και του διασυνοριακού οικονομικού εγκλήματος, που αποτέλεσαν θέματα διαπραγμάτευσης των συνεδριάσεών μας τη δεύτερη μέρα της διάσκεψης.»

Διαβάστε επίσης

Τα παραπάνω δήλωσε από το Royal Palace, στη Νάπολη της Ιταλίας, ο επικεφαλής της ελληνικής εθνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Μεσογείου (PAM) και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μετά το πέρας της διάσκεψης της PAM για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, στο πλαίσιο αναθεώρησης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος (Σύμβαση του Παλέρμο), προσθέτοντας:

«Συζητώντας τις δράσεις των διωκτικών αρχών ανά εθνική έννομη τάξη, τόσο με τους συναδέλφους, που εκπροσωπούν τα έτερα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Μεσογείου, όσο και με τους εκπροσώπους των εταίρων μας από τον κόσμο, τόνισα πως η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει διαρκώς επιτυχίες και διαθέτει στελέχη με βαθιά γνώση και κατάρτιση στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Ειδικότερα, επισήμανα πως η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, που αφορούν στις θεματικές ενότητες των σημερινών συνεδριάσεων, συνθέτουν σε εθνικό επίπεδο ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας των χρηστών του διαδικτύου και των καταναλωτών, οι οποίοι κινδυνεύουν από διαδικτυακές απάτες, επιθέσεις σε πληροφοριακά συστήματα, αλλά και από νοθευμένα προϊόντα και απομιμήσεις.

Εικόνα
2

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης των πληροφοριών, των ηλεκτρονικών συναλλαγών και του εμπορίου, οι κίνδυνοι πληθαίνουν. Η ανάγκη για στενότερη και καλύτερη συνεργασία των εθνικών αρχών αυξάνεται διαρκώς. Για τον λόγο αυτό, εισηγήθηκα στον πρόεδρο της PAM Gennaro Migliore να προάγει την προοπτική της ενισχυμένης συνεργασίας των εθνικών αρχών των κρατών-μελών στις σφαίρες της δημόσιας και κρατικής ασφάλειας, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη αλληλενέργεια της ΕΕ και των μεσογειακών κρατών προς την αντιμετώπιση των σύγχρονων διαπεριφερειακών και παγκόσμιων προκλήσεων».

Πηγή:  larissanet.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis