Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:13 | 05/01/2022
Η νομοθετική κατοχύρωση του συστήματος μεταθέσεων με αντικειμενικά κριτήρια-μόρια και του αμετάθετου έγινε με σκοπό την ανεξαρτητοποίηση της Αστυνομίας από την ομηρία της κομματοκρατίας, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης να διώκονται «οι άλλοι» αστυνομικοί με μεταθέσεις ή αν ο αστυνομικός «δυσαρεστούσε» κάποιον ημέτερο να μετατίθεται, έτσι έμεινε το περιβόητο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Θα σε στείλω στα σύνορα».
 
Μετα τον Δένδια και επι αρχηγίας του Παπαγιαννόπουλου, όπου είχαν καταθέσει ΠΔ για αλλαγή του αμετάθετου και ο σημερινός υπουργός ανακινεί θέμα αμετάθετου λέγοντας την μισή αλήθεια, ότι το 30% των αστυνομικών υπηρετούν στην Αθήνα και το 70% στην επαρχία. Βέβαια δεν είπαν στον υπουργό ότι οι μισοί αστυνομικοί που υπηρετούν στην επαρχία είναι πρώην Συνοριοφύλακες, οι οποίοι προσελήφθησαν με βάση την εντοπιότητα, ότι τα τελευταίας χρόνια όσοι αποφοιτούν απο τις αστυνομικές σχολές, αστυφύλακες ή ΕΦ, τοποθετούνται αποκλειστικά στην Αθήνα, ότι για να φύγεις απο την Αθήνα θέλεις 12 με 15 χρόνια για την Θεσσαλονίκη και σχεδόν ποτέ για την υπόλοιποι επαρχία. Πόσοι υπηρετούν στην επαρχία, πχ Ιωάννινα, Έβρο, Κιλκις απόφοιτοι της σχολής αστυφυλάκων και πόσοι πρώην ΣΦ;
 
Τι θα γίνει όταν στα επόμενα 5-7 χρόνια όλοι οι πρώην Σ.Φ. βγουν στην σύνταξη λόγω συμπληρώσεις ορίου ηλικίας; Θα αντικατασταθούν με νέες προσλήψεις; ή θα κλίσουν οι μισές υπηρεσίας των νόμων τις χώρας;
 
Το αμετάθετο ειναι μια κατάκτηση και η συζήτηση για την κατάργηση έχει ως σκοπό την επαναφορά των αστυνομικών στην επαναφορά της κομματικής εξάρτησης, των οικονομικών συμφερόντων, σε μια αστυνομία τύπου «Κολομβίας» ή «Μεξικού».
 
Αν θέλει να ενίσχυση ο υπουργός μας την Αθήνα, ας επαναφέρει τις οργανικές που ο Δένδιας κατήργησε, ας επανέλθουν οι προσλήψεις προ μνημονίων εποχών, ας σταματήσει το παράλογο φαινόμενο δύναμη απο την Αθήνα να αποσπάται στην επαρχία και αντίστοιχα ανάλογη δύναμη να αποσπάται απο την επαρχία στην Αθήνα για την κάλυψη των κενών αυτών που έφυγαν, ζημιώνοντας και τον δημόσιο κορβανά με αχρείαστες αποζημιώσεις εκτός έδρας.
 
Λύσεις υπάρχουν και είναι απλές οποιοδήποτε όμως συζήτηση για αλλαγή του καθεστώς των μεταθέσεων θα βρει ολους τους αστυνομικούς απέναντι τους με ένα μόνο σύνθημα «κάτω τα χέρια από το αμετάθετο»!
 
Δελιτζακης Γιωργος
Αν. Δημοσίων Σχέσεων ΕΑΥΘ
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis