Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:49 | 27/10/2021

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στην Αθήνα, που διοργανώνουν οι φορείς και οι Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών και των πληγέντων από πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές, από διάφορες περιοχές της χώρας

Στηρίζουμε τον αγώνα επιβίωσης αυτών των ανθρώπων, που διεκδικούν όλοι μαζί ενωμένοι, το δικαίωμα να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια και παράλληλα αναδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων για τις καταστροφές που έχουν υποστεί.

Για ακόμη μια χρονιά ο λαός της πατρίδας μας, τα δάση και το περιβάλλον ήρθαν αντιμέτωποι με τεράστιες καταστροφές κατοικιών, εγκαταστάσεων, καλλιεργειών και δασικών εκτάσεων, από πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλες καταστροφές. Η αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού που αποδείχτηκε πιο έντονα στην πράξη την φετινή χρονιά, αποδεικνύει περίτρανα, ότι η εφαρμογή των πολιτικών των κυβερνήσεων δεν γίνεται με επίκεντρο την προστασία και την ασφάλεια του λαού, αλλά με κριτήριο πόσα λιγότερα χρήματα θα διαθέσει το κράτος και κατά πόσο θα υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πυρασφάλειας (διάθεση πυροσβεστών σε ιδιωτικά αεροδρόμια και οδικούς άξονες), αλλά και την εμπορευματοποίηση των δασών και των δασικών εκτάσεων, ακόμα και μέσω της αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων. Οι κυβερνήσεις θεωρούν κόστος για την οικονομία τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας, γιατί δεν είναι ανταποδοτικά, δεν προσφέρουν στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Εμείς οι πυροσβέστες που παλεύουμε με τις φωτιές, μπορούμε να καταλάβουμε τον πόνο, την δυστυχία, την απόγνωση όλων των πληγέντων. Βιώνουμε καθημερινά τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στην υπηρεσία μας και στην Πολιτική Προστασία της χώρας. Έχουμε κατανοήσει ότι εξαιτίας των ελλείψεων αυτών, όσο και να προσπαθήσαμε μερόνυχτα ολόκληρα να σβήσουμε τις πυρκαγιές, να διασώσουμε περιουσίες και να παρέχουμε βοήθεια σε συνανθρώπους μας ακόμα και στην άλλη άκρη της Ελλάδας, σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε και να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας, τις περιουσίες, τις υποδομές και τον φυσικό μας πλούτο. Οι ίδιες πολιτικές είναι που έχουν καταντήσει και εμάς τους πυροσβέστες, ως εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Πιστεύουμε ότι ο οργανωμένος αγώνας του λαού μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα. Ενώνουμε τη φωνή μας και αγωνιζόμαστε μαζί με τον λαό, για να μην ξαναζήσουμε μεγάλες καταστροφές, απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και απώλειες σε περιουσίες και στον φυσικό μας πλούτο. Διεκδικούμε από την κυβέρνηση κρατική ενίσχυση και επαρκή χρηματοδότηση, προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές, με έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

  • Αποκατάσταση και ολική αποζημίωση στο 100%, όλων των ζημιών που υπέστησαν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφές. Ουσιαστική και πραγματική οικονομική στήριξη, με την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και τις απαλλαγές από φόρους, για να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση τους.

  • Πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν υπάρξει σε κτηριακές υποδομές, οδικούς άξονες, αγροτικούς δρόμους, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις ύδρευσης και άρδευσης. Άμεσα μέτρα αποκατάστασης όλων των καμένων δασικών εκτάσεων.

  • Κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, των Δασικών Υπηρεσιών και των αρμόδιων υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας μόνιμους, πενταετείς και εποχικούς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των πυρόπληκτων και των πληγέντων από φυσικές καταστροφές συμπολιτών μας και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στις 6 του Νοέμβρη στην Αθήνα.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis