Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:09 | 26/10/2021

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους, πενταετείς και εποχικούς, να δώσουν μαζικά το παρόν στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην Αθήνα,  έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής  Προστασίας.

Διεκδικούμε:

  • Μονιμοποίηση όλων των 5ετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν στο έπακρο όλες οι πραγματικές κενές θέσεις που ξεπερνούν σήμερα τις 4.000 και αύξηση της οργανικής δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος στα επίπεδα που απαιτείται.

  • Κατάργηση του Κανονισμού Μεταθέσεων και επιστροφή των συναδέλφων που ξεσπιτώθηκαν και συνεχίζουν να ξεσπιτώνονται με μεταθέσεις μακριά από τα σπίτια τους.

  • Κατάργηση των επιφυλακών που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, για να καλύψουν τα τεράστια κενά, τις ελλείψεις και τις πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας. Όχι στους αντεργατικούς πειραματισμούς στο ωράριο εργασίας, ανθρώπινα ωράρια εργασίας στις πυροσβεστικές υπηρεσίες στις πυρκαγιές, στις διασώσεις, στις παροχές βοήθειας.

  • Χρηματική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και την εργασία κατά την διάρκεια Κυριακών και Αργιών, όπως ισχύει για όλους τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους.

  • Ένταξη του επαγγέλματος μας στα Βαρέα, Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά.

  • Πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας για την Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία. Αυξημένα μέτρα προστασίας του προσωπικού, μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως η πανδημία του κορωνοϊού.

  • Κατάργηση του νόμου 4662/2020 και όλων των συναφών νομοθετημάτων, που υποβάθμισαν ακόμα περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία της χώρας.

  • Κρατική ενίσχυση με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα επίπεδα που απαιτείται, για να αναβαθμιστούν σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές οι πυροσβεστικές υπηρεσίες, η Δασική Υπηρεσία και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη των πυρκαγιών και την αντιπυρική θωράκιση της χώρας, για να μην ξαναζήσουμε μεγάλες καταστροφές, ανθρώπινες απώλειες και απώλειες σε περιουσίες και στον φυσικό μας πλούτο.

  • Στηρίζουμε τον αγώνα των πυρόπληκτων για να μείνουν στον τόπο τους. Άμεση αποκατάσταση και ολική αποζημίωση στο 100%, όλων των ζημιών που υπέστησαν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφές.

Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε βιώσει στο πετσί μας την μεγαλύτερη κατάργηση των δικαιωμάτων μας, το ξεσπίτωμα με τις μεταθέσεις, τις συνεχείς μετακινήσεις για κατάσβεση πυρκαγιών και παροχές βοήθειας στην άλλη άκρη της Ελλάδας, τις συνεχείς επιφυλακές σε μόνιμη βάση ιδιαίτερα την αντιπυρική περίοδο, την μεγαλύτερη αύξηση της απλήρωτης υπερεργασίας. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε αποτελεσματικά και με ασφάλεια την δουλειά μας, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην πυροπροστασία, οι οποίες διογκώνονται χρόνο με τον χρόνο. Αυτές είναι οι αιτίες που μας εμποδίζουν να προστατεύουμε αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας, τις περιουσίες, τις υποδομές και τον φυσικό πλούτο, από πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλες καταστροφές. Αυτές είναι οι αιτίες που επιδεινώνουν συνεχώς την θέση μας ως εργαζόμενους.

Δεν ξεχνάμε τις μεγάλες ευθύνες της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών της ομοσπονδίας ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ) και των πρωτοβάθμιων σωματείων που έβαλαν πλάτη και χειροκρότησαν τον νόμο 4662/2020 που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την υπηρεσία μας, την Πολιτική Προστασία της χώρας και τις εργασιακές μας σχέσεις. Είναι αυτοί που πρότειναν στις κυβερνήσεις να ξεσπιτώνονται με μετάθεση οι πυροσβέστες και να διαλυθεί ο οικογενειακός τους προγραμματισμός προκειμένου να « μπαλώνουν » ελλείψεις νησιώτικων και άλλων απομακρυσμένων περιοχών στην επικράτεια και συνέβαλλαν στην ακόμα μεγαλύτερη αποδυνάμωση αρκετών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Σταθμών και Κλιμακίων της χώρας.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με το πλαίσιο διεκδικήσεων της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, για να δώσουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε δυναμικά και αγωνιστικά να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis