Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:09 | 10/03/2021
"Την στιγμή που η ελευθερία είναι πλήρης, πεθαίνει μέσα στην αναρχία."
Γουίλ Ντυράν 1885-1981 (Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος)
 
Από την Κυριακή έχουμε υπάρξει δέκτες σκληρής κριτικής ένεκα του πολυσυζητημένου συμβάντος στην πλατεία της Ν.Σμύρνης. Τα βιντεάκια , για πολλοστή φορά, είναι αποσπασματικά, αποτέλεσμα συρραφής τα οποία βεβαία αποσιωπούν τον τρόπο έναρξης και κλιμάκωσης της έντασης. Μονταρισμένα πλάνα, παγωμένες εικόνες μόνο σε σκηνές που πουλάνε.
 
Σήμερα είναι μία ακόμη μαύρη σελίδα για τον οργανισμό της Αστυνομίας καθώς ένας συνάδερφός μας βρίσκεται στο νοσοκομείο επιφέροντας βαριά τραύματα. Εικόνες που δεν σοκάρουν μόνο το αστυνομικό προσωπικό αλλά και τους απλούς πολίτες στη θέα τους.
 
Η συγκεκριμένη συγκέντρωση, εν μέσω πανδημίας, διαφημίστηκε ιδιαίτερα από τα εξ ευωνύμων κόμματα καλώντας τους καθ'όλα ήσυχους πολίτες της Ν.Σμύρνης να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομικής βίας. Χθες το βράδυ, βουλευτές των αριστερών κομμάτων έκαναν την εμφάνισή τους στο ΑΠΘ υποστηρίζοντας ενέργειες τύπου καταλήψεων. Αν προσθέσουμε εδώ και τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα περί τρομοκρατίας με θύματα "μόνο δεξιούς" όπου αντί ο εν λόγω βουλευτής να κατανοεί ότι η τρομοκρατία δεν είναι ιδεολογία παρά δολοφονική διαστροφή, θέλοντας να απευθυνθεί σε μια κοινωνία επιλεκτικά ανθρωπιστική πρόσβαλε την μνήμη 11 ψυχών και τις οικογένειές τους όπου μερικά πανό θυμίζουν τον χιτώνα του Ηρακλή...Και έχοντας περάσει μόνο ένας χρόνος από τα γεγονότα του Έβρου, όπου εκεί είμασταν "ήρωες" ,έρχεται και ο πρώην Υπουργός Παιδείας Φίλης Ν. να προσθέσει χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων "Στον Έβρο κατάπιαμε τη γλώσσα μας. Δεν υπερασπιστήκαμε τους μετανάστες". Μήπως ήρθε ο καιρός να καθίσετε στο σκαμνί της αντικειμενικής κριτικής και να δείτε ότι η στάση σας είναι απόλυτα συνειδητή και όχι ιδεολογικά συναισθηματική; Μήπως να δείτε ότι έχετε ανάγει την δημοκρατία σε πεφωτισμένη δεσποτεία;
 
Γενεσιουργός αιτία για όλο αυτό το κλίμα κατά της αστυνομίας είναι η κυβέρνηση και ο τρόπος που μας χρησιμοποιεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μας βάζει ξεκάθαρα απέναντι στον πολίτη για την εφαρμογή των μέτρων με αποτέλεσμα οι πολίτες να μας βλέπουν σαν μπαμπούλα και όλα αυτά γιατί εδώ και ένα χρόνο από το ξέσπασμα του ιού δεν φρόντισαν να θωρακίσουν το σύστημα υγείας.
 
Εύχομαι ολόψυχα περαστικά στον συνάδερφο, ταχεία ανάρρωση και επιτέλους να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία ώστε να επανέλθουμε το γρηγορότερο δυνατόν σε φυσιολογικούς ρυθμούς.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ POLICENET
 
Ιωάννης Πεχλιβανάκης
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Τακτικό μέλος Συμβουλίου Μεταθέσεων Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης
Μέλος ΑΣΠΑ
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis