Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:09 | 31/08/2022

ΗΠΑ: Η ορκισμένη vegan Σίλα Ο Λίρι απο τη Φλόριντα κρίθηκε ένοχη για φόνο πρώτου βαθμού μετά τον θάνατο του 18 μηνών γιου της απο ασιτία και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

 

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές είπαν ότι η οικογένεια έτρωγε μόνο ωμά φρούτα και λαχανικά και το μικρό παιδί δεν είχε φάει για μια εβδομάδα πριν από το θάνατό του.
Η μητέρα του καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ο σύζυγός της αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες και κατηγορείται και για κακοποίηση και ασέλγεια ανηλίκου κάτω των 12 ετών

Η 39χρονη Σίλα Ο'Λίρι έμαθε την ποινή της τη Δευτέρα (29/8), αφού η απόφαση είχε καθυστερήσει τέσσερις φορές μετά την καταδίκη της στο τέλος Ιουνίου για φόνο πρώτου βαθμού για τον θάνατο του γιου της, Έζρα Ο'Λίρι, τον Σεπτέμβριο του 2019. Στη γυναίκα επιβλήθηκαν επίσης δύο ποινές κάθειρξης 30 ετών για βαριάς μορφής κακοποίηση παιδιού και ανθρωποκτονία, καθώς και μια επιπλέον πενταετής ποινή για κακοποίηση και παραμέληση παιδιού.

Η μητέρα που καταδικάστηκε σε ισόβια

Το γραφείο του εισαγγελέα είπε ότι τα στοιχεία στη δίκη «απέδειξαν ότι το παιδί πέθανε λόγω επιπλοκών από σοβαρό υποσιτισμό και αφυδάτωση», Τα άλλα τρία παιδιά του ζεύγους, 3, 5 και 11 ετών ήταν επίσης θύματα «ακραίας παραμέλησης και κακοποίησης».

Ο δικαστής διέταξε την κατηγορούμενη, η οποία στεκόταν σιωπηλή φορώντας μια κόκκινη φόρμα φυλακής, να μην έχει καμία επαφή με τα άλλα παιδιά της. Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε μετά την ακροαματική διαδικασία ότι προτίθεται να ασκήσει έφεση κατά της ποινής. Ο σύζυγός Ράιαν Ο'Λίρι, 33 ετών, παραμένει στη φυλακή ενώ περιμένει να δικαστεί για τις ίδιες κατηγορίες.

Στις αρχές Αυγούστου, κατατέθηκαν επιπλέον κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε θύμα κάτω των 12 ετών και ασέλγεια σε θύμα κάτω των 12 ετών εναντίον του πατέρα. Οι ερευνητές είπαν ότι το ζευγάρι τους είπε ότι η οικογένεια έτρωγε μόνο ωμά φρούτα και λαχανικά, αν και ο άτυχος μικρός τρεφτόταν επίσης με μητρικό γάλα.

Το 18 μηνών αγόρι είχε το μέγεθος ενός μωρού 7 μηνών όταν πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας. Η νεκροψία διαπίστωσε ότι πέθανε από επιπλοκές υποσιτισμού. «Αυτό το παιδί δεν έτρωγε. Λιμοκτονούσε μέχρι θανάτου επί 18 μήνες», δήλωσε η επικεφαλής της μονάδας ειδικών θυμάτων στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Λι κατά τη διάρκεια της δίκης

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis