Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 11/08/2022

Με τις αντιδράσεις των κατοίκων να είναι έντονες για τις παρεμβάσεις στην πλατεία Εξαρχείων λόγω ΜΕΤΡΟ η ΕΛ.ΑΣ. παίρνει μέτρα.

Η Αστυνομία θα επιχειρήσει με τοποθέτηση μεταλλικού φράχτη ύψους 5 μέτρων, 24ωρη παρουσία ΜΑΤ, αυξημένες περιπολίες και ιδιωτική φύλαξη και να σταματήσει ενδεχόμενες καταδρομικές επιθέσεις με στόχο την Πλατεία Εξαρχείων.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατεία Εξαρχείων έχει μετατραπεί εδώ και λίγες ημέρες σε εργοτάξιο, για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό προκαλώντας έντονες αντιδράσεις των κατοίκων.

Στο σημείο διαδήλωναν από το πρωί περίπου 80 άτομα που ζητούσαν να σταματήσουν τα έργα. «Η πλατεία χρειάζεται ζωή, ελευθερία, δημιουργία, όχι σταθμό μετρό», έγραφε πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. Και ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν, μόλις οι εργάτες ξεκίνησαν να κόβουν δέντρα από την πλατεία, προκάλεσαν νέο κύμα αντιδράσεων, από τους συγκεντρωμένους.

Προχθές μπήκαν οι λαμαρίνες για την περίφραξη του χώρου, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, υπό τον φόβο αντιδράσεων από κατοίκους της περιοχής.

iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis