Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:29 | 28/06/2022

Μπορεί η όραση μέσα από τοίχους να είναι ένα concept που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ταινίες και παιχνίδια, αλλά όπως φαίνεται και η πραγματική τεχνολογία πλησιάζει σταδιακά αυτό το ορόσημο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Ισραηλινή start-up εταιρία τεχνολογίας Camero-Tech ανακοίνωσε πως ανέπτυξε μια νέας γενιάς τεχνολογία, η οποία κάνοντας χρήση ενός προηγμένου AI αλγορίθμου επιτρέπει την όραση μέσα από τοίχους.

Διαβάστε επίσης

Συγκεκριμένα, η εταιρία κατασκεύασε το Xaver 1000, ένα σύστημα ανίχνευσης που αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι «απαραίτητο» για το στρατό, την αστυνομία ή για ομάδες έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, πρόκειται για μια πραγματικού χρόνου συσκευή 3D απεικόνισης που μπορεί να «αισθανθεί» μέσα από τοίχους, επιτρέποντας την ανίχνευση στατικών ή δυναμικών ζωντανών αντικειμένων μέσα από τοίχους ή άλλα εμπόδια.

Μάλιστα, τονίζεται πως το Xaver 1000 μπορεί να παρουσιάζει με άνευ προηγουμένου ανάλυση τα μέρη και τη στάση του σώματος, δείχνοντας αν όποιος/όποιοι βρίσκονται πίσω από τον τοίχο είναι καθιστοί, όρθιοι ή ξαπλωμένοι, καθώς και το ύψος τους και την απόστασή τους από τη συσκευή.

Συγχρόνως, υπάρχει η δυνατότητα να ανιχνευθεί και αν στο χώρο υπάρχουν παιδιά ή ζώα.

Τέλος, η τεχνολογία της Camero-Tech μπορεί να παρέχει πληροφορίες και για τη γενικότερη διάταξη του χώρου, όπως οι διαστάσεις του και τα βασικά του δομικά στοιχεία, ενώ η εταιρία επισημαίνει πως ο χειρισμός της φορητής συσκευής είναι εξαιρετικά εύκολος, μέσα από ένα απλό UI στην ενσωματωμένη οθόνη αφής 10 ιντσών.

Πηγή:  unboxholics.com

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis