Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:09 | 11/02/2016

Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες-διπλωμάτες από το Ισραήλ και την Τουρκία ξεκίνησαν συνομιλίες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σχεδόν έξι χρόνια μετά το σοβαρό επεισόδιο με την εισβολή Ισραηλινών κομάντο σε τουρκικό πλοίο.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό δίκτυο NTV, επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φεριντούν Σινιρλίογλου, ενώ από την  πλευρά των Ισραηλινών ηγούνται ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, Joseph Ciechanover και ο σύμβουλος του Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ισραήλ,  Jacob Nagel.

Οι κυβερνήσεις των δύο κρατών δεν θέλησαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες, καθώς η συγκεκριμένη ατζέντα των συζητήσεων χαρακτηρίστηκε μυστική, ενώ οι συναντήσεις διεξάγονται «πίσω από κλειστές πόρτες», όπως αναφέρθηκε ενδεικτικά.

Εικάζεται, εντούτοις, ότι οι δύο χώρες επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις μεταξύ τους σχέσεις, ούτως ώστε να ξεκινήσουν τη συνεργασία τους τους στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα με την κατασκευή αγωγού που θα προμηθεύει με πετρέλαιο και φυσικό αέριο την Τουρκία, όπως είχε διαρρεύσει τον προηγούμενο μήνα, μετά από μυστικές – επίσης – συζητήσεις που έλαβαν χώρα.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση για το περιεχόμενο, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τις συζητήσεις που διεξάγονται στη Γενεύη, αποφεύγοντας περαιτέρω αναφορές, εκτός από τις φράσεις: «Οι επαφές πηγαίνουν καλά» και «οι λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο στις συγκεκριμένες συζητήσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis