Η πολεμική αεροπορία του Ιράκ έπληξε την αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ανακοίνωσαν σήμερα οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες που έλαβε μία ελίτ μονάδα κατασκοπείας του υπουργείου εσωτερικών ότι ο Αλ Μπαγκντάντι σκόπευε να παρευρεθεί σε μία συνάντηση ηγετικών στελεχών του Ισλαμικούς Κράτους στην πόλη Καράμπλα.
Η Καράμπλα βρίσκεται κοντά στον Ευφράτη ποταμό και απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία, ωστόσο η ανακοίνωση δεν ανέφερε πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε το χτύπημα.
Παραμένει αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αν χτυπήθηκε ο ίδιος ο Αλ Μπαγκντάντι στην επίθεση αυτή. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι και οι Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν ισχυριστεί και στο παρελθόν ότι έχουν τραυματίσει ή ακόμα και σκοτώσει τον Μπαγκντάντι με αεροπορικές επιδρομές, για να διαψευστούν λίγες ώρες αργότερα.
http://www.protothema.gr