Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:00 | 04/05/2022

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. και φυσικά ανάμεσα τους και στην Ένωση Αστυνομικών Αχαΐας  για την σημερινή κίνηση της κυβέρνησης και το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή  και φέρνει μεγάλη αλλαγή στην αντιμετώπιση του ψυχικά ασθενή από την Ελληνική Πολιτεία.

Η νέα νομοθεσία αναθέτει αποκλειστικά σε εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό, από την πρώτη στιγμή, την διαχείριση και τη  διακομιδή των ατόμων που χρειάζεται να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη διαδικασία με αποτέλεσμα να απαλλάσσονται οι αστυνομικοί.

Ήταν ένα πάγιο αίτημα των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να απελευθερωθούν αρκετοί αστυνομικοί οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες θέσεις που είναι νευραλγικές.

ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ Ο «ΝΕΟΛΟΓΟΣ»

Mάλιστα το μεγάλο αυτό πρόβλημα είχε αναδείξει και ο «Νεόλογος»  με σειρά θεμάτων όπου οι αστυνομικοί κατάθεταν με λεπτομέρειες τους λόγους που έρεπε να σταματήσει αυτή η διαδικασία μεταφοράς ψυχικά ασθενών.

Πριν από λίγα ο πρόεδρος της ένωσης Αστυνομικών Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, μιλώντας στο dete.gr, είπε: «Είναι μια ιστορική μέρα για εμάς σε πανελλήνιο επίπεδο η  απεμπλοκή μας από τις ακούσιες νοσηλείες.  Από την μεριά μας έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα για αυτό θέμα και το έχουμε θέσει και εγγράφως παρουσιάζοντας τα προβλήματα και όντως η δέσμευση έγινε πράξη.

Πηγή:  dete.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis