Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:48 | 25/07/2022

Διάτρητες οι επικοινωνίες της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, που αναφέρει ως τελευταίο παράδειγμα τριπλό χτύπημα από διαρρήκτες που είχαν ασύρματο το περασμένο Σάββατο στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Έγινε δωρεά 16 ψηφιακών ασυρμάτων που δεν υποκλέπτονται τα σήματα τους, αλλά αξιωματικός από το αρχηγείο αρνείται να την αποδεχτεί, καταγγέλλει ο ίδιος στο GRTimes.

Εικόνα
1
Διαβάστε επίσης

Κακοποιοί που διαθέτουν αναλογικούς ασυρμάτους, υποκλέπτουν τις συχνότητες της αστυνομίας γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται οι διώκτες τους.

Το περασμένο Σάββατο μάλιστα, στα όρια του δήμου Ωραιοκάστρου, διαρρήκτες που απαθανατίστηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να φέρουν ασύρματο (βλέπε παραπάνω φωτό), διέρρηξαν διαδοχικά τρείς οικίες, αποχωρώντας πάντα πριν την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων.

Την παραπάνω καταγγελία κάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, επισημαίνοντας πως την ίδια στιγμή που συμβαίνουν τα παραπάνω, υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο Αρχηγείο, αρνείται να υλοποιηθεί δωρεά ιδιώτη προς την αστυνομία της Θεσσαλονίκης για χορήγηση 16 ψηφιακών ασυρμάτων, τα σήματα των οποίων δεν μπορούν να υποκλαπούν.

“Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει 24 τέτοιους ασυρμάτους στη Διεύθυνση Ασφάλειας και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν όμως άλλοι 16, για τους οποίους συγκεκριμένος υψηλόβαθμος αξιωματικός στο αρχηγείο, δημιουργεί πρόβλημα. Ουδέποτε μας απάντησαν για ποιον λόγο δεν δέχονται τη δωρεά” δηλώνει ο κ. Τσαϊρίδης στο GRTimes.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΥΘ, οι συσκευές αυτές θα πήγαιναν σε αντίστοιχες υπηρεσίες με αυτές που είχαν παραδοθεί οι 24, προκειμένου να επεκταθεί η χρήση τους και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις, ώστε αυτές να μπορούν να συντονίζονται και να διαβιβάζουν μόνο από το συγκεκριμένο σύστημα για να μην υποκλέπτονται οι επικοινωνίες.

Αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η υποκλοπή των επικοινωνιών, ο ίδιος τονίζει πως οι δράστες ακούγοντας το αναλογικό σήμα, μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τη θέση των αστυνομικών δυνάμεων. Το χειρότερο όμως όπως λέει, είναι πως υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών. Εξηγεί πως σε περίπτωση, μη δυνατότητας διαφυγής των δραστών από το σημείο και άμεσης προσέγγισης των αστυνομικών δυνάμεων, ενδέχεται οι κακοποιοί να στήσουν ενέδρα στους αστυνομικούς.

“Πέραν της αδιαφορίας διαχρονικά των ηγεσιών, πολιτικών και φυσικών, που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια, από το 2010 και μετά, όσον αφορά στο ότι είναι διάτρητες οι επικοινωνίες, είναι αδιανόητο να υπάρχουν ιδιώτες που να δίνουν χρήματα για τον εκσυγχρονισμό της αστυνομίας και η ηγεσία να αρνείται να τις κάνει αποδεκτές για άγνωστο λόγο” καταλήγει ο κ. Τσαϊρίδης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis