Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:00 | 30/05/2020

Ανάρτηση τού Θεόδωρου Τσαϊρίδη, συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ:

Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί εργαζόμενοι.

Η άσχημη πράξη τους ενός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να  χαρακτηρίζει το σύνολο οποιασδήποτε εργασιακής ομάδας, ούτε να επισκιάζει τις χιλιάδες καλές πράξεις των υπολοίπων.

 
Επίσης, οφείλουμε να καταδικαζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται.
 
Η ατιμωρησία, η επιλεκτική απόδοση δικαιοσύνης και η άνιση αντιμετώπιση των δραστών παρόμοιων περιστατικών, ανάλογα με το επάγγελμα ή την πολιτική ταυτότητα αυτών, δημιουργεί έντονο το αίσθημα της αδικίας μεταξύ των πολιτών μιας κοινωνίας, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο διχασμό.
 
Οποιαδήποτε θλιβερά περιστατικά βίας (από όπου και αν προέρχονται) δεν πρέπει να γίνονται αιτία αντιπαραθέσεων και κοινωνικών αναταραχών, αλλά πηγή αποφάσεων για τομές.
 
Τομές τέτοιες, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.
 
Αν πραγματικά σκοπός είναι η επίλυση τέτοιων διαχρονικών και σοβαρών ζητημάτων.
 
Ειδάλλως θα γινόμαστε απλά υποχείρια της επικαιρότητας.

Κάτι το οποίο συμβαίνει κατά κόρον στην χώρα μας όπου οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων με ακραίες ομάδες, η αθλητική βία με συνεχόμενες δολοφονίες, οι συγκρούσεις ακροδεξιών και ακροαριστερων ομάδων και αλλού είδους συγκρούσεις, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό δεκαετίες τώρα.

Διότι, η κοινή γνώμη αντιδρά πρόσκαιρα και τα πολιτικά κόμματα μονίμως χρησιμοποιούν τα περιστατικά αυτά ως μέσο πολιτικής εκμετάλλευσης, αρνούμενοι να λάβουν αποφάσεις σοβαρές και ουσιαστικές για την εξάλειψη παραβατικών συμπεριφορών και φαινομένων βίας από όπου και αν προέρχονται.

Πηγή: bloko.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis