Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:17 | 10/10/2021

Για το λεγόμενο υπηρεσιακό BULLYING (μπούλινγκ, εκφοβισμό) είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο μου πριν από ακριβώς δύο (2) έτη, την 19 Οκτωβρίου 2019 (δείτε το εδώ), στο οποίο ανέφερα και μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα που, δυστυχώς, εμφανίζονται και στον εργασιακό χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας από πλευράς ορισμένων αξιωματικών - προϊσταμένων, οι οποίοι ξεχνάνε το αυτονόητο, ότι δηλαδή και αυτοί αποτελούν δημοσίους λειτουργούς, όπως και οι υφιστάμενοί τους.

Έτσι περιληπτικά ξαναεπαναλαμβάνω:
- Το υπηρεσιακό μπούλινγκ αποτελεί ως πράξη πλημμέλημα που διώκεται ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα.
- Διώκεται παράλληλα και από πλευράς πειθαρχικού δικαίου της Ελληνικής Αστυνομίας (π.δ. 120/2008) ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ με ανώτερες πειθαρχικές ποινές.
- Χρειάζεται αναφορά καταγγελία (παραπόνων και μηνυτήρια) από πλευράς των παθόντων εργαζομένων, συνήθως χαμηλόβαθμων Αστυνομικών και άμεση ενημέρωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων τους και ιδιαίτερα το Αστυνομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι πάντοτε ιδιαίτερα ευαίσθητο σε αυτά τα ζητήματα.
- Πέραν της ποινικής και πειθαρχικής πλευράς ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να υποβάλλει και α) αγωγή λόγω αδικοπραξίας σε προσωπικό επίπεδο στα Πολιτικά (Αστικά) Δικαστήρια και β) αίτηση αποζημίωσης στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του Δημοσίου.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis