Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 10/09/2021

Παλιά περιπολικά, ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, γερασμένο προσωπικό και μισθολόγιο “φτωχολόγιο”. Αυτά είναι μερικά από τα κυριότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το αστυνομικό σώμα. Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεόφιλος Παπαδάκης χαρακτήρισε υπερβολικά τα αστυνομικά μέτρα που λαμβάνονται κάθε χρόνο στη ΔΕΘ.

Όπως είπε “κάθε χρόνο ζούμε τα ίδια και τα ίδια. Είναι υπερβολικά τόσα πολλά μέτρα. Τα αστυνομικά μέτρα πρέπει να επαναξιολογηθούν. Καταλήξαμε να έχουμε κάθε χρόνο μια αστυνομική υποδιεύθυνση ΔΕΘ για 12 μέρες. Δεν είναι ίδια η ΔΕΘ του 2021 με εκείνη που ήταν πριν 20 ή 30 χρόνια. Έτσι, βλέπουμε να έρχονται συνάδελφοι από την Καλαμάτα για παράδειγμα και να μην ξέρουν κατά πού πέφτει η Τσιμισκή ή η Εγνατία” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδάκης ζήτησε να σταματήσει η στοχοποίηση του Έλληνα αστυνομικού “που καλείται να λειτουργήσει υπό αντίξοες συνθήκες εργασίας. Αναμένουμε να αλλάξει το μισθολόγιο – φτωχολόγιο, αναμένουμε νέα περιπολικά και το κυριότερο: αναμένουμε ανανέωση του προσωπικού. Δεν είναι δυνατόν φερειπείν στην ομάδα ΔΙΑΣ να εργάζεται συνάδελφος 55 ετών”.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι εκτός από το προσωπικό, γερασμένα είναι και τα περιπολικά που χρονολογούνται από το 2000.

Πηγή:  thesseconomy.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis