Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:50 | 25/09/2020
Σίγουρα η απόφαση της Πολιτείας μετά από το σχετικό αίτημα της Στρατιωτικής Ηγεσίας για την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές και την επαναφορά του αριθμού στην προ του Μνημονίου εποχή, από το έτος 2021, θα πρέπει να ισχύσει, αναλογικά αλλά απαραίτητα κιόλας, και στα Σώματα Ασφαλείας, δηλαδή να γίνει και εδώ η επαναφορά του ίδιου αριθμού περίπου εισακτέων, όπως και πριν το 2010, γενικότερα για την Ελληνική Αστυνομία και περισσότερο ειδικά στη Σχολή Αστυφυλάκων, αφού δεν γίνεται να συρρικνώνεται το έμψυχο δυναμικό από τη μία, ενώ από την άλλη:
 
- Η εγκληματικότητα να αυξάνεται.
 
- Τα πάρεργα να συνεχίζουν να απασχολούν πολύ μεγάλο μέρος του Αστυνομικού προσωπικού.
 
- Το μεταναστευτικό - προσφυγικό να υφίσταται και πάλι και εκεί η Ελληνική Αστυνομία να πρωταγωνιστεί στην αντιμετώπισή του.
 
- Καθώς και σχεδόν το σύνολο της νομοθεσίας για την πανδημία του Κορονοϊού να υλοποιείται με πρωταγωνιστή κυρίαρχα τον πολύπαθο Οργανισμό μας.
 
Έτσι, κρίνεται πλέον απαραίτητο, αφενός μεν η επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων Αστυφυλάκων που καταργήθηκαν το 2014, με το ν. 4249/2014 και αφετέρου οι προσλήψεις με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις να αγγίζουν τον ίδιο αριθμό, με αυτόν που υπήρχε πριν τα Μνημόνια, ήτοι δηλαδή πριν το έτος 2010, που υπενθυμίζω ήταν πάνω από 1.000 νέοι Δόκιμοι Αστυφύλακες ανά έτος μάλιστα.
 
Με αυτόν τον τρόπο θα επέλθει η υπηρεσιακή, από κάθε άποψη, ισορροπία σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, θα καταπολεμηθεί η γήρανση του προσωπικού, αφού σε πολλές περιοχές ο μέσος όρος ηλικίας των Αστυνομικών είναι αρκετά μεγάλος και, σίγουρα, θα σταματήσουν οι καθημερινές καταστρατηγήσεις στο θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας του π.δ. 394/2001 (χορήγηση ρεπό, ανακοίνωση εβδομαδιαίου προγράμματος εργασίας, εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας, δίπλα συνεχόμενα νυχτερινά ωράρια εργασίας κλπ). Ενώ παράλληλα θα αναβαθμιστεί το αγαθό της ασφάλειας στην Ελληνική Κοινωνία και, επιτέλους, ο Έλληνας Αστυνομικός θα έχει ένα σωστό επίπεδο ποιότητας ζωής σε εργασιακό, προσωπικό και οικογενειακό τομέα.
 
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis