Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:14 | 24/08/2022

Η χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας είχε και μία προσθήκη στη σύνθεσή του, καθώς ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως μέλος του ΚΥΣΕΑ θα είναι από εδώ και στο εξής και ο (εκάστοτε) υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, λόγω της σημασίας που έχει το μεταναστευτικό στην εθνική ασφάλεια.

Αντεπίθεση

Διαβάστε επίσης

Οι αποφάσεις για το ποιοι θα στελεχώσουν την εξεταστική επιτροπή αναμένεται να ληφθούν οριστικά σήμερα. Αυτό που ωστόσο έχει αποφασιστεί είναι ο τρόπος με τον οποίο θα προσέλθει το κυβερνών κόμμα στις συνεδριάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να κάνουν φουλ επίθεση και να μην αφήσουν σε καμία περίπτωση την αντιπολίτευση να εμφανιστεί επιτιθέμενη και την κυβέρνηση αμυνόμενη. Στο πλαίσιο αυτό, ο κεντρικός σχεδιασμός είναι να μην αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω που αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οπως αντιλαμβάνομαι, το κλίμα θα πολωθεί ιδιαίτερα…

Απαισιόδοξος

Την πιο κυνική δήλωση για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έκανε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και φερόμενος ως πιθανός υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Πανούσης. Ο καθηγητής σημείωσε πως στην Ελλάδα όλα τα σκάνδαλα λήγουν χωρίς να διερευνώνται και χωρίς να καταλήγουν κάπου, όταν τελειώνει η αξία της επικοινωνιακής χρήσης τους, γιατί όλα τα κόμματα εξουσίας είναι συνένοχα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. «Κατά καιρούς πετούν στην αρένα κανά δυο εξιλαστήρια θύματα, αλλά ο κανόνας είναι ο συμψηφισμός», είπε ο καθηγητής.

Μάχη

Ο προσφάτως διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρανικόλας δίνει μάχη χαρακωμάτων στα social media υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τέτοιο πάθος που δεν το κάνουν ούτε στελέχη του κόμματος. Φαντάζομαι θα ανταμειφθεί με μία θέση στα ψηφοδέλτια.

Εμπειρος

Ενας πολύ έμπειρος διπλωμάτης τοποθετήθηκε στη θέση του υπηρεσιακού γενικού γραμματέα. Πρόκειται για τον πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο, που αναλαμβάνει τη θέση που αφήνει κενή ο Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Λαλάκος ήταν έως τώρα γενικός διευθυντής πολιτικών υποθέσεων στο ΥΠΕΞ, ενώ έχει υπηρετήσει σε Λευκωσία και Ουάσιγκτον, έχει διατελέσει επικεφαλής του τότε γραφείου συνδέσμου στα Σκόπια, καθώς και πρεσβευτής σύμβουλος στην Αγκυρα.

Πηγή:  kathimerini.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis