Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 12/12/2020

Δίπλα στους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο βρέθηκε για ακόμα ένα βράδυ η Δημοτική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης προσφέροντάς τους φαγητό.

Μία ακόμα κοινωνική δράση πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής η Δημοτική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης, η οποία μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9 βγήκε στους δρόμους της πόλης μοιράζοντας μερίδες φαγητού, ψωμί, σάντουιτς και γλυκά στους συνανθρώπους μας που βιώνουν την πιο ακραία μορφή φτώχειας και ζουν εκτεθειμένοι στον δρόμο.

Φορτώνοντας το υπηρεσιακό όχημα με τρόφιμα, αψηφώντας το κρύο και την βροχόπτωση, κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας βρέθηκε στα περίπου 30 πόστα των αστέγων δίνοντας τους φαγητό και ρωτώντας τους παράλληλα αν χρειάζονται κάτι άλλο.

Θεσσαλονίκη: Φαγητό σε άστεγους μοίρασε η Δημοτική Αστυνομία (VIDEO)

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα η υπηρεσία είχε προχωρήσει σε λεπτομερή καταγραφή των σημείων που ζουν οι άστεγοι στον Δήμο Θεσσαλονίκης με στόχο να μπορούν να τους εντοπίζουν εύκολα και να τους προσφέρουν βοήθεια σε περιπτώσεις ανάγκης. Παράλληλα, είχαν συγκεντρώσει τις ανάγκες τους και τους προσέφεραν βασικά είδη ένδυσης και υπόδησης ενόψει του χειμώνα.

Η συγκεκριμένη δράση είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται και γίνεται σε συνεργασία με το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής «Κατσικάρης», που εδρεύει στη Σκύδρα του Ν. Πέλλας και πρόθεση είναι να συνεχιστεί σε εβδομαδιαία βάση.

Το παράδειγμα του Δημήτρη

Μπορεί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε να έχουν μειωθεί σημαντικά όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους, με αποτέλεσμα να έχει δυσκολέψει περισσότερο η ζωή των αστέγων, όμως δεν έπαψαν να υπάρχουν αυτοί που προσφέρουν αυθόρμητα τη βοήθειά τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο νεαρός Δημήτρης, ο οποίος φεύγοντας χθες βράδυ από την επιχείρηση που διατηρεί με την οικογένειά του, γέμισε μία σακούλα με φαγητό και γλυκά και βλέποντας τη Δημοτική Αστυνομία πλησίασε για να τα μοιράσει και εκείνος με τη σειρά του. «Είναι κρίμα να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε και εμείς να πετάμε φαγητό», σχολίασε πριν σπεύσει να αφήσει δύο σάντουιτς και ένα γλυκό στον καθέναν ξεχωριστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι περισσότεροι, παρά την ενημέρωση που λαμβάνουν για την ύπαρξη του Υπνωτηρίου και του Ανοιχτού Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, αρνούνται εκ πεποιθήσεως να μεταφερθούν στις δομές ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα που καταγράφονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Δείτε το βίντεο του GRTimes.gr από την χθεσινοβραδινή δράση της Δημοτικής Αστυνομίας:

Στράτος Λούβαρης

grtimes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis