Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:40 | 19/09/2019

Με… πενηντάρηδες ενισχύθηκε η Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη και με αποσπασμένους από την Οικονομική Αστυνομία και το Εγκληματολογικό!

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, ανάμεσα στους αστυνομικούς «μιας κάποιας ηλικίας» που συνδράμουν στην αστυνόμευση της πόλης του 1.000.000 κατοίκων, υπάρχουν πολλοί άντρες και γυναίκες που αποσπάσθηκαν πρόσφατα από τις υπηρεσίες τους αλλά δεν διαθέτουν πλέον τόσο καλή φυσική κατάσταση ούτε και πρόσφατη εκπαίδευση.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Θ. Παπαδάκης επιβεβαίωσε στο makthes.gr τις πληροφορίες τόσο για την κατάσταση του προσωπικού όσο και των περιπολικών, επισημαίνοντας ότι «απαιτείται ένας νέος χάρτης αστυνόμευσης, μια άμεση αναδιοργάνωση των δυνάμεων ύστερα από τόσα χρόνια μνημονίων και μη… προσλήψεων. Μην ξεχνάτε ότι ο κύριος στόλος των περιπολικών είναι αγορασμένος την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα (2004). Επίσης με τον ασφαλιστικό νόμο Λοβέρδου το 2010 συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 3.500 αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δυστυχώς ουδέποτε αναπληρώθηκαν, με ό,τι αρνητικό αποτέλεσμα συνεπάγεται αυτό..."

[custom:google-ads]

Να θυμίσουμε ότι στην Θεσσαλονίκη οι κενές οργανικές θέσεις παραμένουν… 380 παρά τις προθέσεις ή τις εξαγγελίες για περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους και στις πεζές ή μηχανοκίνητες περιπολίες. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει στο makthes.gr ότι «δεν μπορείς να ανεβάσεις στις μηχανές αστυνομικούς που δεν θέλουν ή… δεν μπορούν, επειδή απλά υπάρχουν προβλήματα ή ανάγκες. Είναι σαν να βγάζεις γιατρούς σε 3 χρόνια και όχι σε 6 επειδή υπάρχουν ασθενείς… Δεν γίνεται δουλειά έτσι». Την ίδια ώρα οδηγοί ταξί στις κεντρικές πιάτσες της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι «δεν βλέπουμε τη νύχτα πολλά περιπολικά κι αυτά που κυκλοφορούν δεν είναι σε καλή κατάσταση…» 

Σε λίγες ημέρες θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και υπάρχουν πολλές πιέσεις από βουλευτές αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες- ώστε να εγκριθούν περισσότερες μεταθέσεις για τη Θεσσαλονίκη. Εκπρόσωποι της ΝΔ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον υπουργό προστασίας του πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη τόνισαν ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση ίδρυε νέα τμήματα και υπηρεσίες όπως το Τμήμα Πεζών Περιπολιών Θεσσαλονίκης με αποσπάσεις από άλλες μάχιμες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ και όχι με έκτακτες μεταθέσεις από τον ισχύοντα πίνακα μορίων από αστυνομικούς που έχουν αιτηθεί μετάθεση με αντικειμενικά κριτήρια από άλλες περιοχές της χώρας!

Με άλλα λόγια ίδρυε μια νέα υπηρεσία για επικοινωνιακούς λόγους αποδυναμώνοντας μια άλλη ήδη μάχιμη και απαραίτητη». Σύμφωνα με πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο έχει ήδη δρομολογηθεί η αύξηση του αριθμού αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη αλλά και το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων τους ώστε να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικότερα χωρίς να απαξιώνονται. Παράλληλα αναμένονται αλλαγές στον ποινικό κώδικα ώστε να διευκολυνθεί περισσότερο η καταστολή και η πάταξη της εγκληματικότητας…

Πηγή: makthes.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιχείρηση της αστυνομίας και σε δεύτερο κτίριο υπό κατάληψη στην Αχαρνών [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis