Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:19 | 15/07/2022

Για τα όσα είδε από κοντά αλλά και για τα όσα συζήτησε με την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη και τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών του νησιού, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος από την Πέμπτη βρίσκεται στην Κρήτη στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας.

Μιλώντας στην εκπομπή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως η γενική εικόνα στην Κρήτη είναι θετική παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει κατά καιρούς το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης

Στάθηκε στην έξαρση που παρουσιάζουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τα οποία όπως είπε είναι απόρροια της καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοιού. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε μεταξύ άλλων και για την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού την καλοκαιρινή περίοδο με 150 αστυνομικούς καθώς όπως είπε είναι προτεραιότητα για το Υπουργείο του το αίσθημα ασφάλειας. 

Τόνισε επίσης ότι η εγκληματικότητα σε σχέση με την περίοδο πριν τον κορωνοιο έχει μειωθεί περίπου 20% ενώ αναφερόμενος στο σοβαρό θέμα των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, επανέλαβε ότι ζήτησε τόσο από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα από τον οποίο συνοδεύεται αλλά και από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Γιώργο Λυμπινακη, να αυξηθούν οι  έλεγχοι  που σχετίζονται με παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας κατά 50%.

Σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι αστυνομικοί απελευθερώνονται από πάρεργα όπως η επίδοση δικαστικών εγγραφών τα οποία πλέον δεν θα τα παραδίδουν οι ίδιοι καθώς αυτή η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Σε ερώτηση για το εάν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου του έθεσαν ζητήματα όπως η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπουργός απάντησε πως αυτό ήταν ένα θέμα που τέθηκε και για αυτό το λόγο θα γίνει στο μέλλον mελέτη από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος σήμερα επισκέπτεται το νομό Ρεθύμνου aναφέρθηκε και στην ενίσχυση των υλικοτεχνικών υποδομών φέρνοντας ως παράδειγμα την δημοπράτηση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου με 8,5 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Υποδομών αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων όπως και το νέο κτίριο το οποίο θα στεγάσει την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου.

Ακούστε τη συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη:

ekriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis