Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 06/03/2022

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA . Μιλώντας στην Κατερίνα Παναγοπούλου απάντησε στην ανακοίνωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ και αναφέρθηκε στις προσφυγικές ροές, στην παράνομη μετανάστευση και στη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας που το τελευταίο διάστημα είχε σημαντικές επιτυχίες με την εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών που ήταν στο επίκεντρο της κοινής γνώμης.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Σκληρή απάντηση στους ισχυρισμούς του ρωσικού ΥΠΕΞ

Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία, δεν είναι η Ελλάδα, δεν είναι ο ελληνικός λαός, ο οποίος σύσσωμος είναι ενάντια στην παράλογη, παράνομη και άδικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ούτε η Ελληνική Κυβέρνηση συκοφαντεί την Ρωσία. Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία, είναι οι πράξεις και οι αποφάσεις της ηγεσίας της. Είναι μια εισβολή, την οποία ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί να προκαλεί καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς, τόσο σε στρατιωτικό προσωπικό, όσο και αμάχους, ενώ και η ίδια η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα από ομογενείς που ζουν σε περιοχές της Ουκρανίας. Πιστεύω ότι αυτή η επιθετικότητα στις εκφράσεις απέναντι στην χώρα μας είναι προϊόν εκνευρισμού. Η Ρωσία φαίνονταν ότι πίστευε, ότι τα πάντα στην Ουκρανία θα τελείωναν μέσα σε δύο ημέρες και ότι οι Ουκρανοί επειδή είναι πράγματι ένας λαός αδελφικός με τον Ρωσικό λαό, θα κρατούσαν άλλη στάση.

Οι θέσεις της Ελλάδας

Έχουμε διατυπώσει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις θέσεις μας. Η Ελλάδα είναι χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είναι μια αξιόπιστη χώρα, έχουμε καταδικάσει με τον πιο εναργή, σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την ρωσική εισβολή και στηρίζουμε πράξεις αλληλεγγύης στους Ουκρανούς, γιατί έχουν δεχτεί μία απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση σε βάρος της ανεξαρτησίας τους.

Οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν μπει στη Χώρα κυρίως από τον Προμαχώνα αλλά και από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 4.400 ουκρανοί πολίτες. Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τη πρεσβεία και το προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη. Διευκολύνουμε αυτούς τους ανθρώπους να μπαίνουν στη χώρα. Έχουμε πάρει τα μέτρα για να μην ταλαιπωρούνται, με κατάλληλες διαδικασίες στον Προμαχώνα και με διευκόλυνση από τον γειτονικό χώρο του Δήμου Σιντικής σε πλήρη συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μέχρι στιγμής οι πολίτες που έρχονται έχουν επαφή επικοινωνία με φιλικά και συγγενικά τους πρόσωπα. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν καθεστώς πρόσφυγα πολέμου με βάση απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συγκεκριμένη ευρωπαϊκή οδηγία σε όλες τις χώρες Ευρώπης άλλα και στην Ελληνική Δημοκρατία μπορούν να παραμείνουν για ένα χρόνο και να απολαμβάνουν τα πλήρη δικαιώματα που έχουν οι πρόσφυγες πολέμου. Αυτό που θέλω να υπογραμμίσω και θέλω να το γνωρίζουν και οι Έλληνες και ο ελληνικός λαός αλλά και όλοι όσοι παρακολουθούν είναι ότι η φιλοξενία μας, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη μας συνδυάζονται με την εφαρμογή απόλυτων μέτρων ασφαλείας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να μπει στην Ελλάδα ο οποιοσδήποτε χωρίς έλεγχο.

Σχέδιο της Αστυνομίας για τους παράνομους μετανάστες

Παράνομη μετανάστευση δεν μπορεί να γίνεται αποδεχτή. Η Ελληνική Αστυνομία έχει οργανώσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που τίθεται σε εφαρμογή τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Εντείνονται οι έλεγχοι στους μετανάστες, τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στις γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, εκεί υπάρχει το φαινόμενο. Όπου υπάρχουν παράνομοι μετανάστες, θα πρέπει να οδηγούνται στα προσωρινά κέντρα κράτησης. Και για εμάς κριτήριο των πάντων είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και η εφαρμογή του νόμου.

Οι επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας

Αξίζει όλοι μας και η πολιτεία και οι πολίτες να εκφράζουμε τα καλά μας λόγια και τα συγχαρητήρια μας στην Ελληνική Αστυνομία, ιδίως όταν πετυχαίνει τέτοιου είδους επιτυχίες, όπως ήταν η ταχύτατη εξάρθρωση της υπόθεσης της απαγωγής. Υπενθυμίζω την άμεση αντίδραση με τη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης σύλληψη μέσα σε 48 ώρες του δολοφόνου στην Ανδραβίδα. Άρα η Ελληνική Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, το κράτος είναι εδώ για να την ενισχύει και για να είναι εγγύηση ασφάλειας για την πατρίδα και για τους πολίτες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis