Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 26/06/2017

Η περίπτωση έκδοσης διαταγής απαγόρευσης της εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Πλ. Εξαρχείων, εξετάζεται πολύ σοβαρά από την αστυνομική και πολιτική ηγεσία μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την πολιτική αντιπαράθεση. Υπάρχει το ενδεχόμενο έκδοσης της διαταγής, λίγα 24ωρα πριν από την εκδήλωση για λόγους δημόσιας ασφάλειας ή κατά τη διάρκεια της, με απόφαση των επικεφαλής των μέτρων που θα κρίνουν πως υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων και τραυματισμών.

Όλα αυτά έρχονται λίγο μετά την άδεια του Δήμου Αθηναίνων, ο οποίος επιτρέπει την πραγματοποίηση της εκδήλωσής τους, την εγκατάσταση εξέδρας αλλά και μικροφωνικής εγκατάστασης. Τους τονίζεται να μην υπερβούν τα ντεσιμπέλ της ηχορύπανσης, να μην ρυπάνουν και να μην προκαλέσουν φθορές στους χρησιμοποιούμενους χώρους της πλατείας. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ζητούν πολιτική λύση στο θέμα των Εξαρχείων με τον πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρη Γερακαράκο να δηλώνει:

Ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλία. Βλέπουμε ότι κάτι τελικά κινείται. Θεωρούμε ότι κοινωνικά ζητήματα δεν μπορεί να αναγάγονται σε πολιτικά ζητήματα. Ας κάτσουν οι πολιτικοί να τα βρούνε, να δώσουν λύσεις και να βοηθήσουν αυτή την εκδήλωση της ομοσπονδίας.

Οι ένστολοι συνδικαλιστές δηλώνουν πως είναι απέναντι στα μικροκομματικά παιχνίδια που τους εμπλέκουν με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Νίκο Ρήγα να τονίζει:

Η πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ κινείται στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα των Εξαρχείων. Κάθε προσπάθεια να εμπλέξουν την ομοσπονδία σε μικροκομματικά παιχνίδια δεν έχουν βάση και θα μας βρει απέναντι.

Σκοπός της ΠΟΑΣΥ είναι το άνοιγμα προς την κοινωνία για να σπάσουν τα άβατα, αναφέρει ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Γιώργος Σταματάκης και προσθέτει:

Η ομοσπονδία μας πήρε μια πρωτοβουλία και διοργανώνει μια καθαρά κοινωνική εκδήλωση με σκοπό να γίνει μια ανοικτή συζήτηση μέσα από την οποία να αναζητηθούν λύσεις ώστε να δοθούν πόλεις ανοικτές και ελεύθερες στους πολίτες. Κατά τη γνώμη μας είναι ένα άνοιγμα προς την κοινωνία και ένα πρώτο βήμα ώστε να πάψουν να υφίστανται τα άβατα, τα γκέτο και οι αποκλεισμοί. 

Στο μεταξύ η πολιτική κόντρα ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Τόσκα είχε συνέχεια με ανταπαντήσεις. Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

Θα συνιστούσαμε στον συνομιλητή των ‘συλογικοτήτων’ κ. Τόσκα να ασχοληθεί σοβαρά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών από το να εκδίδει ανακοινώσεις. Ο κ. Τόσκας σήκωσε το γάντι και απάντησε άμεσα μέσω ανακοίνωσης του αρμόδιου υπουργείου:

Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από 114 λέξεις μιας ανακοίνωσης της ΝΔ, αποφεύγοντας για άλλη μια φορά να απαντήσει εάν είναι υπέρ ή κατά της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια.

Στην περίπτωση απαγόρευσης της εκδήλωσης, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι θα πειθαρχήσουν σε αυτή, ωστόσο θα είναι μια πολιτική παραδοχή ότι υπάρχουν άβατα...

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis