Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 15/07/2021

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας.

Θέλετε περιπολικό; Πηγαίνετε στο Νοσοκομείο! Καθημερινός παροπλισμός Αστυνομικών σε υπηρεσίες για διακομιδές ασθενών και κρατουμένων. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις από την Ένωση μας είναι πια μονόδρομος.

Δυστυχώς η αδιαφορία των αρμοδίων και το συνεχόμενο περίμενε έχουν φτάσει τον κόμπο στο χτένι για τους Αστυνομικούς της Αχαΐας και την Αστυνόμευση της περιοχής. Καθημερινότητα πιά είναι ο παροπλισμός επί ώρες περιπολικών και Αστυνομικών έξω και μέσα στα νοσοκομεία.

Χθες πάλι για περισσότερες από έξι ώρες, δύο περιπολικά από Αστυνομικά Τμήματα βρίσκονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο για διακομιδές ψυχιατρικών περιστατικών. Ταυτόχρονα, υπήρξαν τρεις έκτακτες μεταφορές κρατουμένων από τις Φυλακές Αγίου Στεφάνου, δεσμεύοντας επιπρόσθετο προσωπικό για την κάλυψή τους. Και κάτι ακόμη πιο παράδοξο και προκλητικό. Τα περιστατικά τα οποία έπρεπε να εξεταστούν σε τακτικά ιατρεία τελικά, μετά από πολύωρη αναμονή οι διακομισθέντες αποχώρησαν άπραγοι από το νοσοκομείο όπως ήταν λογικό.

Στο δια ταύτα: Χθες όπως και σχεδόν κάθε μέρα, Αστυνομικοί που θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να υπηρετούν τον Πολίτη και να κινητοποιούνται άμεσα για την αντιμετώπιση περιστατικών, απασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με διακομιδές ασθενών, μετατρέποντας έτσι τα Νοσοκομεία σε "πάρκινγκ" των εποχούμενων περιπολιών.

Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο η Αστυνομία. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει την πραγματικότητα: Όταν θα παίρνει το 100, ας κάνει τον σταυρό του να υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό να τον βοηθήσει.

Καλούμε άμεσα τον κύριο Υπουργό και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να παρέμβουν και να διαλύσουν - μετά το άβατο των Εξαρχείων - και τα άβατα που ζούμε και αντιμετωπίζουμε και εμείς κάθε μέρα στην Πάτρα. Τελικά υπάρχει διάθεση από το Υπουργείο και την Γενική Γραμματεία Αντεγκλιματικής Πολιτικής για την απεμπλοκή των Αστυνομικών δυνάμεων της Αχαΐας από τις μεταγωγές του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας προς Δικαστήρια και Νοσοκομεία όπως πολλάκις μας έχουν υποσχεθεί ότι θα γίνει ή όχι; Είναι γνωστό ότι σε όλες τις άλλες φυλακές τις Ελλάδας παρομοίου δυναμικότητας με αυτή της Πάτρας και ομοίου αριθμού υπαλλήλων εφαρμόζεται πλήρως ο Νόμος. Στην Πάτρα για πόσο θα συνεχίζεται αυτή η παρανομία εκ μέρους των αρμοδίων. Εξέτασε ποτέ κανένας ακόμα πόσες «έκτακτες μεταγωγές» εκτελούνται σε άλλες φυλακές και πόσες σε αυτή του Αγίου Στεφάνου σε μια βδομάδα;

Υπό τέτοιες συνθήκες η Αστυνομία εδώ, δεν μπορεί ούτε στοιχειωδώς να εκτελέσει τα καθήκοντά της. Κανείς δεν έχει δικαιολογία να πει ότι δεν γνωρίζει. Οι Αστυνομικοί της Αχαΐας είναι σε κατάσταση αναταραχής εδώ και καιρό, αναμένοντας από τους αρμοδίους την επιβολή του Νόμου και της δικαιοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση η Ένωση μας είναι έτοιμή για δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας που πιά χρονίζει σχεδόν δυο ολόκληρα χρόνια.  

                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis