Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:00 | 01/05/2019

Η Sig Sauer δημιούργησε ένα ειδικό πιστόλι MK25 για να τιμήσει τις πράξεις του παρασημοφορημένου με το Μετάλλιο της Τιμής (το γνωστό Medal Of Honor) Brittle Slabinski.

Ο Σλαμπίνσκι κατετάγη στο Ναυτικό μετά το γυμνάσιο το 1988 και υπηρέτησε 25 χρόνια σε ελίτ μονάδες, συμμετέχοντας σε 15 εκστρατείες.

Στις 4 Μαρτίου 2002, ο Slabinski ηγούνταν της ομάδα Mako 30, μιας ομάδας αναγνώρισης στην κορυφή του Takur Ghar (βουνό 3.000 μέτρων καλυμμένο με χιόνι στο Αφγανιστάν) κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Anaconda. Μια επίθεση με RPG στο ελικόπτερο της ομάδας προκάλεσε την πτώση ενός συναδέλφου Seal σε περιοχή του βουνού που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του εχθρού. Ο Σλαμπίνσκι οδήγησε την ομάδα του σε μια επιχείρηση 14 ωρών με το χιόνι να φτάνει στην μέση μέχρι την σωτηρία.

[custom:google-ads]

Ο Σλαμπίνσκι πιστώθηκε με τον επιτυχή συντονισμό της ομάδας του για τη διάσωση του αποκομμένου μέλους της ομάδας και ως εκ τούτου παρασημοφορήθηκε με το Μετάλλιο της Τιμής το 2018 από τον Πρόεδρο Trump.

Slabinski in 2002 during Operation Anaconda and in 2018

«Αυτό το Μετάλλιο ανήκει στους επτά Αμερικανούς που σκοτώθηκαν στην κορυφή του βουνού: Neil, John, Phil, Marc, Matt, Brad και Jason», δήλωσε ο Slabinski κατά τη διάρκεια της τελετής στο Λευκό Οίκο.

Τα όπλα που έφερε ο Slabinski εκείνη την ημέρα, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και ένα MK25 (Sig P226 ειδικά τροποποιημένο για τους SEAL), μαζί με αντικείμενα όπως ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός του, είναι τώρα στη συλλογή της Ναυτικής Ιστορίας και Κληρονομιάς.



Ο εξοπλισμός του Slabinski, τώρα στα αρχεία του Πολεμικού Ναυτικού

 

Με αφορμή το γεγονός, το Sig Custom Works δημιούργησε ένα ειδικό MK25 για τον Slabinski, το οποίο τελείωσε μοναδικά με ένα γυαλιστερό χρώμα και εγχάραξη 24άρων καρατίων χρυσού, ενώ το πλαίσιο παραμένει σε μαύρο ματ.

Slabinski engraved MK25 pistol

Η δεξιά πλευρά του ολισθητήρα φέρει την φράση “Για την εκτέλεση του καθήκοντος”, η οποία είναι η πρώτη γραμμή της παραπομπής του Μεταλλίου της Τιμής και το CMC (Command Master Chief), Britt Slabinski

Slabinski engraved MK25 pistol top

Η κορυφή του ολισθητήρα έχει ένα αποτύπωμα του Μεταλλίου Της τιμής που χαράχθηκε σε ένα ανυψωμένο κομμάτι μετάλλου που ανακτήθηκε από τους Δίδυμους Πύργους και έξι αστέρια που αντιπροσωπεύουν την SEAL Team Six, τη μονάδα του Slabinski.

Slabinski engraved MK25 pistol left

Η αριστερή πλευρά του ολισθητήρα έχει την φράση "Καμία ημέρα δεν θα σε σβήσει από τη μνήμη του χρόνου" που υπάρχει στο μνημείο των Δίδυμων Πύργων.

Η λαβή από αμερικανική μαύρη καρυδιά φέρει το κόκκινο έμβλημα της ομάδας SEAL του Slabiniski στην δεξιά πλευρά ενώ στην αριστερή πλευρά έχει τα διακριτικά της τρίαινας των SEAL.

Πηγή: guns.com


Επιμέλεια μετάφρασης Policenet.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis