Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:40 | 13/04/2022

Η σουηδική εταιρεία, γνωστή από την πολυετή παρουσία στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, εξακολουθεί να διαπρέπει στην βιομηχανία δημιουργώντας προηγμένες πολεμικές μηχανές.

Τη Saab τη γνωρίζουμε όλοι. Αυτό που ενδεχομένως να μην γνωρίζουν πολλοί είναι το γεγονός ότι η σουηδική φίρμα πέρα από την αεροπλοΐα και την αυτοκινητοβιομηχανία έχει δραστηριοποιηθεί με επιτυχία και στην πολεμική βιομηχανία, εξελίσσοντας και κατασκευάζοντας οπλικά συστήματα.

Η γκάμα του Σουηδών, σε ό,τι αφορά τα συστήματα άμυνας, διαθέτει ένα εντυπωσιακό εύρος, καλύπτοντας τις ανάγκες σε αέρα, έδαφος και θάλασσα.

Μπορεί, λοιπόν, η Saab ως αυτοκινητοβιομηχανία να έχει ήδη κλείσει τον κύκλο της, μετά και τη διακοπή των εργασιών της το 2016, δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο και για εκείνο το τμήμα της σουηδικής φίρμας που καταπιάνεται με τα οπλικά συστήματα.

Απτή απόδειξη αποτελεί το νέο υπερόπλο των Σουηδών, το οποίο έχει σχεδιαστεί με σκοπό τον εντοπισμό και την κατάρριψη drones.

To οπλικό σύστημα της Saab περιλαμβάνει ένα θωρακισμένο όχημα στο οποίο έχει εγκατασταθεί ένα ραντάρ εντοπισμού αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων και των μη επανδρωμένων drones.

Πέρα από το σύστημα εντοπισμού, το οποίο διαθέτει εμβέλεια 75 χιλιομέτρων, το Mobile Short Range Air Defense System των Σουηδών διαθέτει ένα πυραυλικό σύστημα, το οποίο έχει εξελιχθεί από την ίδια τη σουηδική φίρμα.

Το αντιαεροπορικό σύστημα των Σουηδών διακρίνεται για την ευελιξία και την αποτελεσματικότητά του, ενώ ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του είναι η δυνατότητα τοποθέτησής του σε πολλά και διαφορετικά ήδη οχημάτων.

Πηγή:  carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis