Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:01 | 21/06/2022

Η βρετανική εταιρία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών Rolls Royce Holdings δήλωσε πως προσφέρει χρηματικό ποσό 2.000 στερλινών σε περίπου το 70% του εργατικού δυναμικού της στο Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος διαβίωσης.

Η οικονομία της Βρετανίας σημείωσε αρχικά ισχυρή ανάκαμψη μετά την πανδημία της Covid-19, αλλά τώρα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το υψηλό κόστος διαβίωσης που επιδεινώθηκε από τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού, τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, τα εμπορικά προβλήματα μετά το Brexit και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Ο βρετανικός όμιλος αεροπορικών κινητήρων δήλωσε ότι θα δώσει τα χρήματα σε 11.000 εργάτες παραγωγής καθώς και σε 3.000 χαμηλόβαθμους διευθυντές.

Σε μήνυμα που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος της Rolls Royce δήλωσε πως η εταιρία προσφέρει ακόμη αύξηση μισθού 4% από τον Μάρτιο σε 11.000 εργάτες παραγωγής στο ΗΒ.

Η εταιρία πρόσθεσε πως είναι η πρώτη φορά που προσφέρει ένα 'μπόνους' που συνδέεται με το οικονομικό κλίμα και όχι με την επίδοση.

Οι ενεργειακοί λογαριασμοί των νοικοκυριών στη Βρετανία αναμένεται να αυξηθούν κατά 40% επιπλέον τον Οκτώβριο, προειδοποίησε τον περασμένο μήνα η ρυθμιστική αρχή βιομηχανίας.

Η Rolls Royce πρόσθεσε πως 3.000 εργαζόμενοι θα λάβουν τα χρήματα τον Αύγουστο, ενώ άλλοι 11.000 θα λάβουν το ποσό όταν η συμφωνία εγκριθεί από το συνδικάτο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε πριν από μερικές ημέρες πως μια καθαρή αύξηση των μισθών θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω αύξηση των τιμών και πρόσθεσε πως η αύξηση της αμοιβής ώστε να είναι αντίστοιχη του πληθωρισμού κινδυνεύει να προκαλέσει ένα σπιράλ αύξησης μισθών και τιμών.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis