Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:50 | 16/04/2016

Η 19χρονη Ναϊστεμάν είναι νιόπαντρη. Αλλά η ζωή δεν είναι σαν όνειρο. Η ημέρα της ξεκινάει με τη στολή στην πρώτη γραμμή.

Το όνομά της σημαίνει «πατρίδα» και αυτός είναι ο λόγος που προσφέρθηκε εθελοντικά να συμμετάσχει στα γυναικεία στρατεύματα των Κούρδων στρατιωτών, Πεσμεργκά. Είναι η αγάπη για την πατρίδα της, που την έκανε να αποφασίσει να πάρει τα όπλα εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Γεννήθηκε σε μια κουρδική οικογένεια επαναστατών. Ο σύζυγός της είναι επίσης ένας στρατιώτης στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών. Γνωρίζει τους καθημερινούς κινδύνους με τους οποίους είναι πιθανό να έρθει αντιμέτωπη και παραδέχεται ότι της λείπει η οικογένειά της, αλλά η προτεραιότητά της είναι σαφής.

Βασικό κίνητρο της Ναϊστεμάν είναι να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη. Θέλει όμως να πάρει εκδίκηση και για όλες εκείνες τις γυναίκες που βιάστηκαν ή βασανίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

«Δεν φοβόμαστε καθόλου το ISIL. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα εδάφη μας. Θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία μας ανάσα και δεν θα τους αφήσουμε να προελάσουν», λέει η ίδια.

Αποστολή της μονάδας της Ναϊστεμάν, που εδρεύει στο Βόρειο Ιράκ, είναι η υπεράσπιση του Κιρκούκ, μιας πόλης πλούσιας σε πετρελαϊκό απόθεμα.

Η 19χρονη Πεσμεργκά που μόλις παντρεύτηκε και πολεμά τον ISIS

Πολεμούν στο πλευρό των ιρακινών δυνάμεων και υπό τις εντολές των Κούρδων Πεσμεργκά.

Όπως εξηγεί η Ναϊστεμάν, στο μέτωπο της μάχης δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.

Η στρατιωτική της εκπαίδευση φαίνεται όταν ρωτηθεί για τα συναισθήματά της. Αποφεύγει να μπει σε λεπτομέρειες και να εκδηλώσει οποιοδήποτε σημάδι αδυναμίας: «Πυροβόλησα πολλούς από τους τζιχαντιστές την ώρα της μάχης. Κάποιους εξ αυτών τους τραυμάτισα και κάποιοι σκοτώθηκαν. Υπερασπιζόμαστε την πρώτη γραμμή διαρκώς, αφού οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να επιτίθενται σε τακτά διαστήματα.

elite-female-kurd-soldiers-AP-640x480

Η προσωπική μου ζωή και η στρατιωτική μου ζωή είναι συνδεδεμένες, αλλά το όνειρό μου είναι να ζω ειρηνικά και ελεύθερη με την οικογένειά μου. Αυτό είναι το μόνο που εύχομαι».

Η Ναϊστεμάν παραδέχεται πως, ένα χρόνο μετά, ο στρατός και ο πόλεμος την έχουν αλλάξει για πάντα.

 

http://www.newmoney.gr/

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis