Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 06/07/2021

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης προς τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, για τα πάρεργα της ΕΛΑΣ και πρόταση για σύσταση ειδικής Επιτροπής της ΠΟΑΣΥ.

 

Κύριε Πρόεδρε,

Η απεμπλοκή των χιλιάδων Αστυνομικών από τα πάρεργα, είναι ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει εκτιμηθεί δεόντως από την Ηγεσία. Ωστόσο, η παραδοχή του προβλήματος, δια στόματος του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη από το βήμα της Βουλής, αποδεικνύει ότι αυτό που λείπει είναι η βούληση για τη μεταστροφή της κατάστασης και όχι η επίγνωση. Πλέον, όλοι αναγνωρίζουμε ότι τα πολυάριθμα πάρεργα παροπλίζουν ένα τεράστιο αριθμό Αστυνομικών, καθιστώντας τους απλούς διεκπεραιωτές διοικητικών καθηκόντων, και προκαλούν αξεπέραστες δυσλειτουργίες στις αστυνομικές Υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρέθηκαν όπλα μετά από έρευνες αστυνομικών - Μία σύλληψη

Ακόμα και μέσα στις συνθήκες που επίσπευσαν το ψηφιακό άλμα του ελληνικού δημοσίου, η Ελληνική Αστυνομία παραμένει ένα «χαρτοβασίλειο» που δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε καμίας μορφής εκσυγχρονισμό. Καθημερινά, σε όλη την χώρα, αμέτρητοι Αστυνομικοί εργάζονται για την επικύρωση γνησίων υπογραφής, επίδοση δικογράφων και άλλα πάρεργα, ενώ οι ανάγκες της αστυνόμευσης είναι αδιάλειπτες και μεγαλύτερες από ποτέ.

Η συγκεκριμένη κατάσταση έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη έχει μετασχηματίσει μεγάλο μέρος των δημόσιων υπηρεσιών. Θα ήταν εγκληματική αμέλεια, όσο η χώρα εκσυγχρονίζεται, η Ελληνική Αστυνομία να οπισθοδρομεί.

Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή η τοποθέτηση του κ. Υφυπουργού άνοιξε και πάλι το ζήτημα των παρέργων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προτείνει τη σύσταση μιας ειδικής Επιτροπής της ΠΟΑΣΥ, η οποία θα συντάξει μια εμπεριστατωμένη πρόταση όπου θα αναφέρεται το σύνολο των παρέργων της ΕΛΑΣ, καθώς και ποια εξ αυτών μπορούν να ψηφιοποιηθούν ώστε να αποδεσμευτούν οι Αστυνομικοί που τα περαιώνουν. Κατόπιν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η πρόταση να προωθηθεί προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να ψηφιοποιηθούν όσες διαδικασίες μπορούν να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά.

  

Θεσσαλονίκη, 6 Ιουλίου 2021

  

                  

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis