Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:09 | 29/11/2020

Επιμέλεια: ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΦΩΤΗΣ Βασίλειος, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δημήτριος, ΓΑΤΣΑΣ Ιωάννης, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΑΝΗΣ Αντώνιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων

- Το είχαμε επισημάνει και στο προηγούμενο τεύχος και ευτυχώς δόθηκε λύση. Μετά από έντονες πιέσεις και διαμαρτυρίες από την Ένωση μας καταφέραμε επιτέλους να εκδίδεται εβδομαδιαία υπηρεσία. Μια εξέλιξη που είναι προς όφελος όλων και ειδικά στον οικογενειακό προγραμματισμό των υπηρετούντων στις διμοιρίες.

- Μέτρα τάξης στο Πανθεσσαλικό για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου, στη ΔΕΘ και εξέγερση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη, μια διαβολοβδομάδα από άποψη μέτρων. Οι Ματατζήδες για άλλη μια φορά αφήνουν πίσω τις οικογένειες τους και μεταβαίνουν στη Μυτιλήνη για επεισόδια που ξέσπασαν στη Μόρια. Ο Α-300 μεταβαίνει ο ίδιος στη Μυτιλήνη προκειμένου να συντονίσει την επιχείρηση. Άλλος στη θέση του θα το έκανε;

- Με την καθοριστική παρέμβαση του Προέδρου της Ένωσης Αθηνών Πάκου Δημοσθένη λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό οι διμοιρίες μεταφέρονται για πρώτη φορά αεροπορικώς στο νησί. Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Δ.Α. Λέσβου δεν μερίμνησε για την σίτιση των διμοιριών.

- Ομοίως στο Βόλο στον τελικό κυπέλλου σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα κεκλεισμένων των Θυρών του οποίου η διεξαγωγή ήταν γνωστή αρκετές μέρες πριν, ουδείς είχε φροντίσει για την παροχή της προβλεπόμενης διοικητικής μέριμνας στους συναδέλφους μας.

- Και στις δύο περιπτώσεις οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου και Μαγνησίας με προσωπικές τους πρωτοβουλίες και έξοδα συνέδραμαν ώστε οι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν στους νομούς τους να λάβουν την προβλεπόμενη μέριμνα, η οποία αποτελεί υποχρέωση της διοίκησης. Εκτός εάν αυτό το σάντουιτς και το κρουασάν θεωρείται μέριμνα.

- Σχεδόν κάθε χρόνο μετακινείται διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ. στην Δ.Α. Κυκλάδων τον δεκαπενταύγουστο για την γιορτή της Παναγίας. Κατά την επιστροφή των συναδέλφων εκδηλώθηκαν τις επόμενες ημέρες δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19. Η Υπηρεσία από την πρώτη στιγμή έβγαλε την διμοιρία σε καραντίνα και πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού και στις άλλες διμοιρίες, όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να κρύψουν τα κρούσματα για να βγει η υπηρεσία.

- Η ενίσχυση της υπηρεσίας είναι γεγονός. Ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Αθηνών. Με τις εσωτερικές μεταθέσεις ήρθαν 24 άτομα στην Υ.ΜΕ.Τ. , ομοίως είχαμε και μια μεγάλη ενίσχυση σε Υπαστυνόμους (δέκα άτομα). Να συνυπολογίσουμε και τους 45 νεοεξερχόμενους αστυφύλακες που έρχονται στην Δ.Α.Ε.Α.. Το κύμα φυγής που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια τείνει να εκλείψει.

- Λήψη μέτρων τάξης σε πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σε οποιαδήποτε εκδήλωση χρειάστηκε οι ΔΙ.ΜΕ.Τ. ανταπεξήλθαν πλήρως χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Τι θα γινόταν αν δουλεύαμε με 6-7 αστυφύλακες όπως τα προηγούμενα χρόνια;

- Εκπαίδευση του Προσωπικού. Επιτέλους πραγματοποίηση βολών για την Υ.ΜΕ.Τ.. Πέρασαν αρκετά χρόνια από την προηγούμενη εκπαίδευση.

- Συγκινητική ήταν για ακόμα μια φορά η προσέλευση των συναδέλφων στο κάλεσμα της Ένωσης στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Δ.Α.Ε.Α. την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

- Στην τελευταία διμοιρία που διατέθηκε στον Έβρο δημιουργήθηκε θέμα με την σίτιση (και εκεί). Το θέμα λύθηκε άμεσα χάρη στα αντανακλαστικά της Ένωσης Αθηνών . Βλέπετε ακόμη και για τα αυτονόητα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

- Με τον νέο νόμο για τις πορείες γίνεται χρησιμοποίηση περισσότερων διμοιριών για λήψη μέτρων κατά την διεξαγωγή των πορειών. Με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη περιστατικά εμπλοκής διμοιριών με διαδηλωτές με τραυματισμούς και συλλήψεις. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα σχέδιο δράσης και διαχείρισης των πορειών ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά ή να εφαρμοστεί ο νόμος (σχηματισμός δικογραφιών). Χρειάζονται για κάθε πορεία πλέον περισσότερες διμοιρίες οι οποίες δεν υπάρχουν διότι αυτές διατίθενται σε σταθερά σημεία, πρέπει να γίνει απεμπλοκή αυτών για να επιχειρούν αυτές με μεγαλύτερη ασφάλεια και να μην έχουμε διατάραξη της εκδοθείσας υπηρεσίας.

- Ευτυχώς έχουμε έρθει με την Διοίκηση σε συνεννόηση και σε όποιο περιστατικό κρούσματος Covid-19 προκύπτει τότε τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το πρωτόκολλο στις περιπτώσεις υποψίας κρουσμάτων κορωνοϊού σε διμοιρίες ή μη. Ενώ και τα επιπλέον μέτρα που λαμβάνονται (όχι μετακινήσεις σε άλλες διμοιρίες ή σκοπών έδρας) είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

- Μετά από έγγραφο της Ένωσης Αθηνών δόθηκε λύση ως προς τις δυνάμεις της Δ.Α.Ε.Α. που διατίθενται στην υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη. Οι συνάδελφοι μας απασχολούνταν εκεί σε αλλότρια καθήκοντα της αποστολής τους και κινδυνεύουν από το συγχρωτισμό μεγάλου αριθμού αλλοδαπών στο σημείο.

- Ήδη έγινε νέα παραλαβή στην υπηρεσία 250 νέων ασπίδων. Καλώς να έρθουν και άλλες προμήθειες.         

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)   

 

   

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis