Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 12/08/2019

Επιμέλεια: ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΑΝΗΣ Αντώνιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων

- Δεν πέρασαν δέκα μέρες από τις εκλογές και η πρώτη έκπληξη ήρθε για την Υ.Μ.Ε.Τ., με μια απόφαση του ποδαριού, δόθηκε άμεση εντολή για διάθεση πενήντα ατόμων για εκτέλεση υπηρεσίας σε βανάκια .

Είναι η πρώτη φορά που οι συνάδελφοι «περνάνε» από castingγια να στελεχώσουν τα βανάκια και ρόλο παίζει η ηλικία και η εμφάνιση. Φυσικά επιθυμούντες δεν υπάρχουν και μερικοί κατέφυγαν ακόμη και σε κλήρωση για ποιος αστυνομικός θα πάει. Μάλλον αυτό είναι το ευχαριστώ για αυτά που πρόσφερε ο καθένας τα τελευταία χρόνια.

- Με το ασανσέρ πλέον η κατάσταση έχει καταντήσει φαρσοκωμωδία… μονά-ζυγά , μία μέρα δουλεύουν μία όχι…

- Για να δούμε τώρα με την αλλαγή κυβέρνησης που προεκλογικά τόσο μας αγαπήσανε μήπως θα έχουμε αύξηση στο ποσό των επιδομάτων της Δ.Α.Ε.Α. ή το σχέδιο Π.Δ για την μοριοδότηση των υπηρετούντων στην Δ.Α.Ε.Α. γίνει πραγματικότητα.

- Προεκλογικά όπου και να απευθυνθήκαμε για την διάθεση των διμοιριών στην Βουλή βρήκαμε κλειστές πόρτες. Κανένας δεν πήρε πρωτοβουλία για καμία αλλαγή.

Με αποτέλεσμα:

Οχτώ ώρες στον ήλιο..

- Αυτοπροσώπως ο πρώην Αρχηγός μετέβη στις ανωφέρειες της Βουλής και είδε τους συναδέλφους που εκτελούσαν οχτάωρη υπηρεσία στο σημείο, άκουσε τα παράπονα και αυτό που υποσχέθηκε ήταν ότι θα τοποθετηθεί στέγαστρο για την προστασία μας (που στην Βουλή ούτε πετραδάκι δεν μπορείς να αλλάξεις). Φήμες ότι το στέγαστρο θα έχει και τεχνητή βροχή πρέπει να είναι αναληθείς.

- Όλοι λένε ότι θα έχουμε υπηρεσιακά δύσκολο χειμώνα… Τουλάχιστον αυτό που πρέπει να εξασφαλιστεί από την πολιτική και φυσική ηγεσία είναι ΝΟΜΙΚΗ προστασία, δεν χρειάζονται άλλοι συνάδελφοι να καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

- Τα air-conditionστα οχήματα είναι σε απελπιστική κατάσταση. Οι συνάδελφοι αναγκάζονται να εκτελούν υπηρεσία σε σταθερά σημεία μέσα στον ήλιο  λες και είναι είλωτες.

- Άλλη μια έκπληξη η διαταγή που βγήκε ότι δεν μπορούν να μετατεθούν αστυνομικοί από την Δ.Α.Ε. σε κυβερνητικά στελέχη.

Υπάρχουν αστυνομικοί που υπηρετούν στα σιδερένια κλουβιά πάνω από είκοσι χρόνια, αυτό μάλλον είναι μια ανταμοιβή για αυτά που έχουν προσφέρει.

- Κράνη, ασπίδες,  μπλουζάκια, στολές και για τα άλλα δημόσια υλικά πρέπει επιτέλους να γίνουν έγγραφα για την προμήθεια τους, δεν πρόκειται να έρθουν από μόνα τους.

- Τελικά έφυγαν ή δεν έφυγαν οι κλούβες από την Ηρώδου Αττικού, διότι είδαμε σε διάφορα siteότι πλέον δεν υπάρχουν λεωφορεία διμοιριών στο σημείο.

- Πέρασαν 24 χρόνια από την ίδρυση της Υ.Μ.Ε.Τ. για να δούμε λεωφορείο χωρίς σκοπό.

- Οι δυνάμεις που διατίθενται στα σημεία είναι τραγικές αριθμητικά, η ευθύνη όμως παραμένει μόνο σε αυτούς που εκτελούν υπηρεσία.

Από εκλεγμένους συναδέλφους έχουν υποβληθεί σχετικές αναφορές σχετικά με την διάταξη των δυνάμεων στην Βουλή και στην Ηρώδου Αττικού από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου με κοινοποίηση Υ.Μ.Ε.Τ.-Δ.Α.Ε.Α.-Γ.Α.Δ.Α.-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ και ακόμη περιμένουμε απάντηση.

- Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους της Δ.Α.Ε.Α. για την πρωτοφανή στήριξη τους στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης Αθηνών , ελπίζουμε να σταθούμε δίπλα τους σε όποιο πρόβλημα προκύψει.

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις κυκλοφόρησε

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis