Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:29 | 05/10/2019

Επιμέλεια: ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΑΝΗΣ Αντώνιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων

- Μετά μετά από χρόνια έγινε επιτέλους η τροποποίηση του Π.Δ. με το οποίο αίρεται ο περιορισμός και πλέον τοποθετούνται νεοεξερχομενοι από τις σχολές στην Δ.Α.Ε.Α. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχανε γίνει άπειρες συναντήσεις και πολλές φορές είχαμε λάβει υποσχέσεις που διαψεύστηκαν. Ήταν ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Αθηνών που με προσωπικές ενέργειες του προέδρου Πάκου Δημοσθένη, μία από τις πρώτες αλλαγές που έκανε η νέα Ηγεσία του Υπουργείου ήταν η τροποποίηση. Μακάρι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις που είχαμε σαν αποτέλεσμα κάποιοι να βγάζουν διμοιρίες των 5 και 6 ατόμων.

- Μετά από τα υπηρεσιακά οχήματα χωρίς σκοπό, πλέον στην ΥΜΕΤ, έχουμε το «θεσμό του σερίφη». Συνάδελφοι κάνουν μόνοι τους υπηρεσία σε περιπολικό, αντί τεσσάρων ή πέντε αστυνομικών που προβλέπουν τα σχέδια ασφαλείας.

- Πριν 3 χρόνια πολλοί διμοιρίτες είχαν κάνει αναφορά ότι τα υπηρεσιακά αλεξίσφαιρα έχουν λήξει. Άραγε τι ενέργειες έχουν γίνει από τότε; Είναι ασφαλές να τα φέρουν οι αστυνομικοί;

- Επιτέλους μετά από τόσα χρόνια, έγινε δέσμευση από το νέο Ταξίαρχο ότι θα πάρει η Υπηρεσία μας 12 οχήματα (σίγουρα θα είναι καλύτερα από τα υπάρχοντα) Αλλά μέχρι τότε 3 λεωφορεία προσωπικού έφυγαν για τα νησιά. Με αποτέλεσμα να έχουν μείνει με ένα ή δύο εφεδρικά.

- Από τις διμοιρίες αποχώρησαν συνάδελφοι με τις τακτικές μεταθέσεις για τον τόπο συμφερόντων τους. Τους ευχόμαστε καλή υπηρεσιακή σταδιοδρομία.

- Αξιωματικός πήγε στα βανάκια της Βουλής και έψαχνε τα 8 άτομα που προβλέπει η διαταγή στο καθένα από αυτά και ζήταγε το λόγο από τον επικεφαλή της διμοιρίας. Τραγελαφικές καταστάσεις....

- Δυστυχώς η αποθήκη υλικού της Υπηρεσίας μας είναι άδεια. Δεν υπάρχουν υλικά για να εφοδιάσουν τους νέους αστυνομικούς. Δηλαδή πρέπει για άλλη μία φορά να βάλει ο αστυνομικός το χέρι στην τσέπη.. Τι έγινε λάθος με την προμήθεια των κρανών;

- Ένα πράγμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε, τι συμβαίνει τελικά με τα ασανσέρ; Τόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί... Αποτέλεσμα μηδέν...

- Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε δύσκολο υπηρεσιακό χειμώνα. Και εκεί που είπαμε με την παύση φύλαξης 2 σταθερών στόχων, ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, μετά από λίγες μέρες έγινε αύξηση των καθημερινών δυνάμεων και ανάθεση φύλαξης νέων στόχων, προτού καν έρθουνε οι νέοι αστυνομικοί.

- Το έχουμε ξαναγράψει ξανά και ξανά. Πρέπει να θεσπιστεί νομικό πλαίσιο για την προστασία των αστυνομικών. Φτάνουν τα δικαστήρια. 

- Στην ΥΜΕΤ έχουμε γίνει ένα κλειστό lobby, αφού σπάνια γίνονται δεκτές οι αιτήσεις μετάθεσης εντός ΓΑΔΑ. Στις επιστροφές όμως όσων ανήκαν οργανικά στην ΔΑΕΑ, δεν είδαμε να τηρείται το ίδιο.

- Σύμφωνα με ορισμένους αξιωματικούς της Υπηρεσίας μας οι κάμερες που υπάρχουν στην πλατεία Συντάγματος είναι συνεχώς και μόνο στραμμένες προς το προσωπικό της ΥΜΕΤ και παρακολουθούν κάθε κίνησή τους, μήπως υποπέσουν σε πειθαρχικό παράπτωμα. Big brother...

- Σε μία νυχτερινή υπηρεσία, αναβάτης μεγάλης μηχανής έκανε «μαγκιές» περνώντας έξω από τη Βουλή, αλλά 200 μέτρα πιο πάνω έχασε τον έλεγχο της μηχανής και έπεσε στο πίσω μέρος ενός ταξί, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η μηχανή και η οποία σβήστηκε από τους συναδέλφους της διμοιρίας.

- Οι ομάδες της υψηλής αστυνόμευσης είναι το τελευταίο πάρεργο που φορτώθηκε στην ΥΜΕΤ. Χωρίς Π.Δ. χωρίς οργάνωση, μέσα σε μία νύχτα διατέθηκαν συνάδελφοι μετά από casting σε αυτήν την ομάδα. Εδώ καλά καλά δεν μπορεί να βγει η καθημερινή υπηρεσία και κάποιοι ζητάνε απίστευτες δυνάμεις.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις κυκλοφόρησε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis