Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Σάνα Μαρίν
12:59 | 01/11/2022

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν κάλεσε την Ουγγαρία και την Τουρκία να εγκρίνουν γρήγορα τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Ολα τα μάτια είναι στραμμένα στην Ουγγαρία και την Τουρκία. Περιμένουμε από τις χώρες αυτές να επικυρώσουν τις αιτήσεις μας. Νομίζω ότι θα ήταν σημαντικό αυτό να συμβεί όσο το δυνατόν νωρίτερα», δήλωσε η Σάνα Μαρίν κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσoν.

Διαβάστε επίσης

Η Φινλανδία και η Σουηδία κατέθεσαν αίτηση ένταξης στην Ατλαντική Συμμαχία τον Μάιο εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά η ένταξή τους προσέκρουσε στις αντιρρήσεις της Τουρκία η οποία κατηγόρησε τις δύο χώρες ότι δίνουν καταφύγιο σε οργανώσεις που το τουρκικό καθεστώς χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

Η Τουρκία και η Ουγγαρία είναι οι μόνες χώρες του ΝΑΤΟ που δεν έχουν επικυρώσει τις αιτήσεις ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσoν δήλωσε από την πλευρά του ότι Στοκχόλμη και Αγκυρα συμφώνησαν για την πραγματοποίηση επίσκεψής του στην τουρκική πρωτεύουσα και ότι μένει να ορισθεί η ημερομηνία. Ο σουηδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι το φυσιολογικό είναι Σουηδία και Φινλανδία να ενταχθούν ταυτόχρονα στην Ατλαντική Συμμαχία.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis