Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 21/11/2017

Την ώρα που οι έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας για την ανακάλυψη του δράστη ή των δραστών εκτόξευσης της φωτοβολίδας που έχει καθηλώσει στην εντατική την Αναστασία Τσουκάλα, είναι  "αντιμέτωπες" όπως θα εξηγήσουμε με πολλές αντικειμενικές δυσκολίες, αναδυκνείεται μια πτυχή στην όλη υπόθεση που ουδόλως θίχτηκε.

Κι αυτή αφορά στην υπευθυνότητα των αστυνομικών που υπηρετούν στα ΜΑΤ. Μία και μόνη κατάθεση θ' αρκούσε ώστε κάποιος από τους 12 συλληφθέντες ή από τους προσαχθέντες ώστε ο υποδεικνυόμενος να επωμίζονταν το βάρος της ευθύνης.

Οι αστυνομικοί όμως που πολλάκις κάηκαν, τραυματίστηκαν, χτυπήθηκαν ή χλευάστηκαν, δεν υπέκυψαν στον πειρασμό της άκριτης απονομής ευθύνης. Έκαναν λόγο για συνθήκες μάχης και μεγάλου βαθμού δυσκολίες ώστε εκείνη την ώρα ν' αποτυπωθεί στην μνήμη η εικόνα ή στοιχεία από την ενδυμασία του δράστη. Κι αυτό αν μη τί άλλο συνιστά υπευθυνότητα και υψηλή αντίληψη για την αίσθηση του καθήκοντος και της φιλαλήθειας. 

Σε ότι αφορά στα στοιχεία της έρευνας, πυροσωλήνες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα, είναι εκ διαμέτρου αντίθετα απ' ότι αφήνεται από πληροφορίες μέσων να εννοηθεί. Όλα τα ευρήματα μαζεύτηκαν ενώ είχε αποκατασταθεί η ηρεμία. Και το πιθανότερο είναι το όπλο με το οποίο έγινε η εκτόξευση, να έχει "αποσυρθεί". Άλλωστε, ακόμη δεν έχουν αποφανθεί από το τμήμα της βαλλιστικής, εάν οι πυροσωλήνες που βρέθηκαν, έχουν δυνατότητα εκτόξευσης φωτοβολίδων. Συνεπώς, τα όποια στοιχεία, οποιουδήποτε βαθμού, θα κριθούν από ελλιπή έως αναξιόπιστα ώστε να συνταχθεί κατηγορητήριο.

Κι εκεί ακριβώς συνίσταται η υπευθυνότητα στη διαχείριση τέτοιου είδους υποθέσεων και των στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας.

Σε ότι αφορά στο απολύτως δικαιολογημένο κι επιβεβλημένο κύμα συμπαράστασης προς τη δικηγόρο και οι αστυνομικοί -ειδικά των ΜΑΤ- εκφράζουν την θλίψη τους και δηλώνουν την κατακραυγή τους. Στέκονται ωστόσο στο ότι όταν πυρπολείται ένας αστυνομικός, κανείς από τους σημερινούς αλληλέγγυους και για κανένα λόγο δεν κάνει έστω και μια απλή δήλωση υπέρ του οποιουδήποτε αστυνομικού. Έχουν άδικο;

Πηγή: www.bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis