Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:33 | 18/05/2022

Η Τσεχία θα παραλάβει από τη Γερμανία 15 άρματα μάχης Leopard 2A4, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με βάση την οποία θα δωρίσει τα δικά της άρματα, σοβιετικής κατασκευής, στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το Βερολίνο, η Γερμανία θα χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή αυτή και θα εκπαιδεύσει τους Τσέχους στρατιώτες στη χρήση των αρμάτων.

Οι Τσέχοι θα αρχίσουν επίσης συνομιλίες με τη Γερμανία για την αγορά άλλων 50, πιο σύγχρονων αρμάτων Leopard 2A7 τα επόμενα χρόνια.

Τα άρματα που θα δωρίσει η Γερμανία αναμένεται να παραδοθούν εντός του έτους.

«Η Γερμανία υπήρξε ο βασικός οικονομικός εταίρος μας για πολύ καιρό. Όχι όμως στον αμυντικό τομέα και θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα άρματα, αλλά στη διμερή συνεργασία μας γενικότερα», είπε η υπουργός Άμυνας Γιάνα Τσερνότσοβα.

Η Τσεχία διαθέτει σήμερα 30 εκσυγχρονισμένα άρματα T-72M4CZ και πολλές δεκάδες ακόμη που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί και δεν χρησιμοποιούνται. Έχι ήδη στείλει κάποια από τα παλαιότερα άρματά της στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, καθώς και βαρύ οπλισμό όπως αντιαεροπορικά όπλα, εκτοξευτήρες ρουκετών, πυροβόλα και οχήματα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis