Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:18 | 28/03/2016

H ΠΟΑΣΥ εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αξιότιμοι κύριοι της Πολιτικής και Φυσικής μας Ηγεσίας,

H Ομοσπονδία μας επανέρχεται στο μείζον ζήτημα της προτεινόμενης εκ μέρους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μετατροπής των εγκαταστάσεων της Σχολής Αστυφυλάκων Καρδίτσας σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, τονίζοντας ότι τυχόν υπαναχώρηση και διάψευση των δεσμεύσεων που μας δόθηκαν στις 23 Μαρτίου 2016 από τον Γεν. Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, θα αποτελέσουν «αιτία πολέμου».

Ο παραλογισμός του παρελθόντος δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί. Η Σχολή Αστυφυλάκων ήταν, είναι και θα είναι Σχολή Αστυφυλάκων.

Καλούμε την Κυβέρνηση αντί να καταφεύγει σε τέτοιες «εύκολες» λύσεις, να αναλογιστεί τις ευθύνες της, προστατεύοντας το κύρος του Αστυνομικού Σώματος από επιβλαβείς αποφάσεις, εμπλέκοντας μάλιστα και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε επικίνδυνες ατραπούς, διατάσσοντας αυτές σήμερα το πρωί να μεταβούν στη Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας και να επιχειρήσουν την έναρξη των εργασιών για την αλλαγή χρήσης της.

Αντί η Κυβέρνηση να προβεί στην αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας και στον επανακαθορισμό του συστήματος εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης, εξειδίκευσης και δια βίου εκπαίδευσης, στη διαβάθμιση – αντιστοίχηση των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας με Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. και στην ίδρυση Αστυνομικού Πανεπιστημίου, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί προεκλογικά, καταδικάζει την αστυνομική εκπαίδευση στο μαρασμό και στην ανυποληψία.

Αλήθεια, χωρίς εκπαίδευση, είναι δυνατόν να αναμένει κανείς από τον Έλληνα αστυνομικό βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον Πολίτη ή μήπως πιστεύουν στην Κυβέρνηση ότι θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί ο «βιασμός» της αστυνομικής εκπαίδευσης όπως ακριβώς είχε γίνει το 2012 στην Αμυγδαλέζα και στην Κομοτηνή;

Οι αλλοδαποί πρόσφυγες και μετανάστες, δεν έχουν καμία θέση μέσα στις αστυνομικές Σχολές. Άλλο η αλληλεγγύη και η κατανόησή μας στο ανακύψαν ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού και άλλο ο σεβασμός στις αξίες και λειτουργίες, καθώς και στο ρόλο του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι ζήτημα τιμής για όλους μας να προστατέψουμε τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα όλων των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας και να αγωνιστούμε για την άμεση λειτουργία τους, τόσο μέσω της εισαγωγής σε αυτές νέων Αστυφυλάκων και Αξιωματικών, όσο και της εύρεσης αναγκαίων κονδυλίων για μια αστυνομική εκπαίδευση σύγχρονη και δημοκρατική.

Τέλος, καλούμε τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις και κυρίως αυτές που έχουν στους νομούς τους Αστυνομικές Σχολές, να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την υπεράσπιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των Ελλήνων αστυνομικών – λειτουργών του Κράτους, άρτια εκπαιδευμένων και θωρακισμένων, έναντι παντός κινδύνου και απειλής.

 Εκπαίδευση σημαίνει γνώση και αγωγή για ένα καταρτισμένο επαγγελματία αστυνομικό και ασφαλή πολίτη!!

 Η Ομοσπονδία είναι παρούσα και δε θα επιτρέψει σε κανέναν να βάλει ταφόπλακα στις Αστυνομικές Σχολές!!!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis