Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:16 | 16/01/2016

Σχόλιο για τα περιστατικά σύλληψης εθελοντών και μελών ΜΚΟ, οι οποίοι έχουν έρθει στα νησιά του Αιγαίου που δέχονται προσφυγικά κύματα, έκανε την Παρασκευή (15/01) το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

AdTech Ad

"Η συνεργασία των ΜΚΟ και των εθελοντών με το Λιμενικό Σώμα και τις άλλες αρχές της ελληνικής πολιτείας, για την ανθρωπιστική στήριξη των προσφύγων, ήταν, είναι και θα παραμείνει αναγκαία και επιθυμητή και αυτό καθημερινά επιβεβαιώνεται", αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: "Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, με απόλυτη επιτυχία, έχει τον πρώτο και κύριο ρόλο ευθύνης στα λεπτά και κρίσιμα ζητήματα των επιχειρήσεων διάσωσης και αυτό είναι λογικό και αναγκαίο. Τα λίγα μεμονωμένα περιστατικά υπέρβασης, αυτών των απολύτως αναγκαίων και συμφωνημένων κανόνων, που δε συνιστούν, κατ’ ανάγκη πάντα, αξιόποινη πράξη, αξιολογούνται από τη δικαιοσύνη.

Είναι δεδομένες οι δύσκολες και πιεστικές συνθήκες, υπό τις οποίες ενεργούν οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής του ελληνικού κράτους. Ζητάμε κατανόηση από όποιους πολίτες-αλληλέγγυους υπέστησαν ταλαιπωρία, λόγω της εμπλοκής τους σε συμβάντα, που για κανένα μας, δεν είναι ευχάριστα. Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των κοινά συμφωνηθέντων επιχειρησιακών κανόνων είναι ο μόνος τρόπος προστασίας".

 

 

http://news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis